SpaceX a lansat încă 23 de sateliți Starlink pe orbită, din Florida VIDEO

0
Publicat:

Cu o ușoară întârziere, de nici o jumătate de oră, cauzată de vreme, o rachetă Falcon 9 a decolat în noaptea de vineri spre sâmbătă, 31 mai / 1 iunie 2024, de la Complexul de lansare spațială 40 (SLC-40) al Stației forțelor spațiale Cape Canaveral.

SpaceX a lansat încă un lot de sateliți Starlink pe orbită (VEZI VIDEO), relatează Space.com. Prima treaptă a lui Falcon 9 s-a întors pe Pământ, potrivit planificării, la aproximativ 8 minute după lansare, aterizând pe o navă-dronă - „A Shortfall of Gravitas” - în Oceanul Atlantic. A fost cea de-a 14-a lansare și aterizare pentru acest propulsor special, conform descrierii misiunii SpaceX. Șapte dintre cele 13 zboruri ale sale până în prezent au fost misiuni Starlink.

Între timp, treapta superioară a lui Falcon 9 a continuat să transporte cei 23 de sateliți Starlink ai lui Elon Musk pe orbita joasă a Pământului, unde au fost dislocați la aproximativ 65 de minute după decolare.

SpaceX a lansat încă 23 de sateliți Starlink pe orbită Captură video
SpaceX a lansat încă 23 de sateliți Starlink pe orbită Captură video

Recenta lansare Starlink marchează patru ani de la prima lansare cu echipaj SpaceX 

Lansarea de la începutul lunii iunie 2024 a marcat cea de-a 57-a misiune orbitală a SpaceX, din acest an și cea de-a 40-a decolare centrată pe Starlink. A marcat, de asemenea, și a patra aniversare a primei lansări cu echipaj a SpaceX. Este vorba despre zborul de testare Demo-2 al primei nave spațiale Crew Dragon, care i-a lansat pe astronauții NASA Doug Hurley și Bob Behnken pe Stația Spațială Internațională, pe 31 mai 2020.

Până în prezent, compania a lansat peste 6.500 de sateliți Starlink, aproximativ 6.000 dintre aceștia fiind operaționali în prezent.

Recenta lansare Starlink face parte dintr-o perioadă foarte aglomerată în ceea ce privește zborul spațial. Spre exemplu, în seara de 1 iunie 2024, Rocket Lab intenționează să lanseze un cubesat - un nanosatelit - climatic NASA, iar capsula Starliner a lui Boeing este programată să decoleze cu astronauți la bord pentru prima dată, după care urmează misiunea robotică Chang'e 6 a Chinei, ce este așteptată să aterizeze pe partea îndepărtată a Lunii.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite