Rusia amenință cu distrugerea unor sateliți SpaceX

0
Publicat:

Rusia acuză serviciile americane de informații că folosesc operatori de sateliţi comerciali precum SpaceX şi amenință că astfel de acţiuni fac din acești sateliți drept ţinte legitime, relatează agenția de presă Reuters, citată de Agerpres.

FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Reuters a dezvăluit recent că SpaceX construieşte o reţea de sute de sateliţi de spionaj în cadrul unui contract clasificat cu o agenţie americană de informaţii, demonstrând astfel aprofundarea legăturilor dintre compania spaţială a multimiliardarului Elon Musk şi agenţiile de securitate naţională.

„Suntem conştienţi de eforturile Washingtonului de a atrage sectorul privat pentru a servi ambiţiilor sale militare spaţiale”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

Astfel de sisteme „devin o ţintă legitimă pentru măsuri de retorsiune, inclusiv militare”, a avertizat ea.

Pe de altă parte, Zaharova a afirmat că regimul de la Moscova va discuta cu Washingtonul despre controlul armelor nucleare doar într-un cadru mai amplu.

„Suntem pregătiţi să discutăm probleme de stabilitate strategică doar ca parte a unui complex unitar”, a spus purtătoarea de cuvânt a MAE rus, întrebată fiind despre relatările din presa internațională conform cărora SUA au propus discuţii cu Rusia şi China.

Războiul din Ucraina a declanşat cea mai profundă criză în relaţiile Rusiei cu Occidentul de la criza rachetelor din Cuba în 1962, notează Reuters, potrivit Agerpres.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite