Androidul, cel mai „bolnav“ sistem de operare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sistemul de operare Android este vizat de peste 95% dintre aplicaţiile maliţioase existente FOTO thehackernews.com
Sistemul de operare Android este vizat de peste 95% dintre aplicaţiile maliţioase existente FOTO thehackernews.com

Sistemul de operare pentru smartphone-uri şi tablete dezvoltat de Google este plin de aplicaţii de tip malware care infectează telefoanele utilizatorilor şi le fură datele personale.

Firma de securitate NQ a descoperit, în urma unui studiu, că numărul dispozitivelor cu Android infectate cu malware a ajuns, de la 10,8 milioane în 2011, la 32,8 milioane în 2012. Asta înseamnă că numărul total al posesorilor de gadgeturi infectate s-a triplat de la un an la altul.

Mai mult, cei de la NQ au descoperit că Android-ul este principala ţintă a celor care dezvoltă aplicaţii malware. Astfel, peste 95% dintre toate programele maliţioase detectate în 2012 au fost gândite special pentru dispozitivele cu Android. Sistemul de operare al Google este ţinta principală a infractorilor cibernetici.

Totuşi, cele mai multe cazuri de infecţie cu malware sunt înregistrate în China, India şi Rusia. Aceste ţări au magazine proprii de aplicaţii care nu sunt aproape de loc reglementate şi în care oricine poate posta aproape orice. Riscurile infectării dispozitivelor sunt cu atât mai mici dacă utilizatorii descarcă aplicaţii numai din surse cunoscute precum magazinul Google Play sau magazinul de aplicaţii Amazon.

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite