Pantofii care îți pot încărca telefonul mobil au fost inventați de un student din Cluj-Napoca. Cum funcționează

0
Publicat:

Un student din Cluj-Napoca a creat pantofii care îți pot încărca telefonul mobil. Acești pantofi sunt proiectați cu un dispozitiv ce produce curent electric în timpul mersului pe jos.

Telefon
Un tânăr a inventat pantofii care îți pot încărca telefonul. foto: Pixabay (Arhivă)

Surprinzătoarea invenție a fost adusă în fața dascălilor recent în finala concursului „Internet of Things Student Challenge”, care s-a desfășurat la Cluj-Napoca.

De asemenea, în finală au ajuns doar 25 de echipe formate din studenții departamentului de automatică de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. 

Avem o talpă de papuc prin care ne putem monitoriza paşii şi procentajul unei baterii, care este încărcată prin apăsare. Tot acest prototip este încărcat prin energie solară”, a afirmat studentul. 

Este o compeţie care încearcă să scoată în evidenţă calităţile lor de viitori ingineri. Asta înseamnă să producă nişte obiecte pornind de la acest principiu de Internet of Things pe care toată lumea îl scoate în evidenţă în acest moment”, a afirmat prof. Liviu Miclea, decan al Facultății de Automatică a Universității Tehnice din Cluj-Napoca, conform Observator.

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite