Netflix, accesat doar din propria locuinţă. Compania ia măsuri drastice: care va fi singura excepţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Împărţirea unui cont de Netflix cu membri ai familiei sau cu prietenii a devenit, o practică tot mai uzuală în întreaga lume. Potrivit companiei, în prezent, situaţia este întâlnită preponderent în America de Nord.

Netflix, disponibil doar din propria locuință FOTO Shutterstock
Netflix, disponibil doar din propria locuință FOTO Shutterstock

Pentru că numărul abonaţilor începe să scadă, lucru direct proporţional cu scăderea veniturilor, reprezentanţii companiei sunt decişi să ia măsuri. După luni bune în care au tot transmis avertismente în acest sens, aceştia au dezvăluit, punctual, care vor fi paşii următori.

Netflix, disponibil doar în propria locuinţă

Contul Netflix va mai fi partajabil doar în interiorul unei singure gospodării. Cum va fi acest lucru posibil? Netflix le va cere utilizatorilor să se conecteze la Wi-Fi dintr-o singură locaţie, care va fi setată drept locaţia principală.

Vor fi utilizate informații precum adrese IP, ID-urile dispozitivelor și activitatea contului pentru a determina dacă un dispozitiv conectat la locația principală.

De asemenea, utilizatorilor li se va impune să deschidă aplicația sau site-ul Netflix din locul respectiv și să vizioneze ceva, cel puțin o dată la 31 de zile. Nerespectarea acestei reguli va duce, automat, la blocarea dispozitivelor. În cazul în care unul sau mai multe dispozitive au fost blocate incorect, utilizatorii sunt nevoiţi să contacteze reprezentanţii Netflix.

Noul regulament va fi disponibil accesând „Centrul de ajutor Netflix ”, o pagină care descrie cum ar trebui să fie partajat contul și cum nu ar trebui. În această secţiune pot fi verificate toate detaliile cu privire la partajarea unei parole. Vestea bună este că nu vor fi taxați suplimentar deținătorii de cont ale căror informații sunt folosite în afara caselor lor.

În schimb, vestea proastă este că încercarea de conectare din altă parte va duce la blocarea temporară a accesului la cont, de pe respectivul dispozitiv.

Excepţie, pentru călătorii

În teorie, noua măsură va împiedica utilizatorii să se conecteze la noi dispozitive pe timpul unei călătorii. În practică, a fost deja concepută o soluție pentru o astfel de situație.

Cei care doresc să vizioneze Netflix pe un televizor inteligent al hotelului, laptopul companiei şi nu numai, pot solicita un cod temporar, în momentul conectării. Acest lucru le va oferi acces la cont timp de șapte zile consecutive.

Cât despre numărul de dispozitive la care un utilizator se poate conecta, dintr-o singură locaţie, acesta variază în funcţie de tipul de abonament ales.

Cel mai ieftin preţ al abonamentului pentru un singur dispozitiv, cu reclame, este de: 6,99 de dolari/ lună, fără reclame costul crește la 9,99 de dolari/ lună, iar pentru patru dispozitive, utilizatorul trebuie să scoată din buzunar suma de 19,99 de dolari/ lună.

Deschidere către noi soluții

Momentan, măsurile urmează să fie aplicate în zona Americii de Nord, unde compania speră să își ridice câștigurile în mod substanțial, în următoarea perioadă. Netflix a testat și alte metode până acum, pentru a descuraja împărțirea conturilor.

În 2022, utilizatorilor din mai multe țări din America Latină le-a fost percepută o taxă în valoare de 3 dolari, în momentul în care cineva s-a conectat din afara locuinței.

Când a vorbit despre noile planuri Netflix, în luna ianuarie a acestui an, co-CEO-ul Netflix, Greg Peters, a afirmat că este deschis la soluții, chiar din partea clienților. El a spus că ar vrea să audă de la membrii comunității un set de soluții care funcționează pentru ei.

Acum, după cel mai recent anunț, tot ce rămâne de văzut este modul în care vor răspunde utilizatorii.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite