„Blestemul Netflix“ a lovit Australian Open 2023: Lumea tenisului, bulversată de un caz incredibil VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Australian Open 2023 a adus o premieră istorică, de când se joacă turneele de Grand Slam în era Open (începută în 1968), după cum Adevărul a explicat aici. Faptul că, la Melbourne, mulți dintre capii de serie au dispărut de pe tablou, în chiar prima săptămână a turneului, a fascinat și presa internațională. Care a găsit o explicație simpatică: „Blestemul Netflix“.

Înainte de Australian Open 2023, Netflix a prezentat documentarul „Break Point“, realizat în cinci episoade. În fiecare episod, au fost promovați doi jucători din noul val, capabili să iasă din umbra vedetelor care au dominat în circuitele ATP și WTA de mulți ani, precum Novak Djokovici, Rafael Nadal și Serena Williams (care nu-și anunțase încă retragerea, în momentul în care s-au realizat filmările documentarului).

Maria Sakkari, lovită și ea de Blestemul Netflix, la Australian Open 2023.
Maria Sakkari, lovită și ea de Blestemul Netflix, la Australian Open 2023.

Iată însă ce au pățit eroii documentarului „Break Point“, loviți de „Blestemul Netflix“ care, potrivit CNN, are și un hashtag pe Twitter, „Netflix Curse“:

*Primul episod, cu Nick Kyrgios și Thanasi Kokkinakis – Kyrgios nici n-a apucat să joace la Australian Open 2023, anunțându-și retragerea din motive medicale, cu o zi înainte de debutul său pe tablou. Kokkinakis a fost învins, în turul II, de Andy Murray (35 de ani), la capătul unui meci-mamut, de 5 ore și 45 de minute, care s-a încheiat la ora locală 04.05 dimineață!

*Al doilea episod, cu Matteo Berrettini și Ajla Tomljanovic – Italianul a părăsit Australian Open 2023, în runda inaugurală, după un meci de 4 ore și 49 de minute cu veteranul Andy Murray. Tomljanovici nici n-a jucat, la Melbourne, absența ei fiind cauzată de o accidentare la genunchi.

Americanul Taylor Fritz, eliminat deja, la Australian Open 2023.
Americanul Taylor Fritz, eliminat deja, la Australian Open 2023.

*Al treiliea episod, cu Maria Sakkari și Taylor Fritz – Grecoaica Sakkari a suferit o înfrângere-șoc, cu Lin Zhu (87 WTA), în turul II, după un meci sufocant, de trei seturi. Americanul Fritz a fost, la rândul său, doborât de un alt outsider, australianul Alexei Popyrin (113 ATP), în turul II, după o partidă de cinci seturi.

*Al patrulea episod, cu Ons Jabeur și Paula Badosa – Jabeur a fost eliminată, în turul II, de Marketa Vondrousova, după o confruntare de trei seturi. Badosa nici n-a jucat la Australian Open 2023, ratând competiția din cauza unei accidentări la coapsă.

*Ultimul episod cu Felix Auger-Aliassime și Casper Ruud – Doi jucători care erau considerați pretendenți la titlu, la Australian Open 2023. Amândoi sunt acum acasă! Canadianul Auger-Aliassime a fost ultimul jucător lovit de „Blestemul Netflix“, părăsind competiția, în optimi, după un meci cu cehul Lehecka (71 ATP). Casper Ruud a rezistat la Australian Open 2023 până în turul II, când a fost învins de americanul Jenson Brooksby.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite