Huawei a lansat o antenă 5G ecologică care reduce consumul de energie cu 30%

0
0

Huawei a lansat o antenă 5G ecologică care acoperă o suprafață de până la 500 de metri, folosind jumătate din puterea de transmisie, aspect ce contribuie la reducerea consumului de energie cu 30%.

Antene active 5G din a treia generație, MetaAAUs. FOTO Huawei
Antene active 5G din a treia generație, MetaAAUs. FOTO Huawei

De asemenea, Huawei a înlocuit generatoarele diesel, sursa de alimentare pentru antenele stațiilor de bază, cu panouri solare, care oferă o sursă mai curată de energie electrică în Nigeria și Angola.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei sesiuni organizate de Global Innovation Hub (UGIH) al Convenției-cadru a Organizației Națiunilor Unite asupra schimbărilor climatice (UNFCCC) în cadrul celei de-a 27-a Conferințe COP27 care s-a desfășurat în orașul Sharm El-Sheikh din Egipt.

Potrivit lui Philippe Wang, vicepreședinte executiv al Huawei pentru regiunea Africii de Nord, în același mod în care TIC permite unui dispozitiv inteligent pentru iluminare publică să se stingă singur atunci când nu este nimeni în preajmă, stațiile de bază wireless 5G se pot închide automat atunci când nu există trafic de date, fapt care duce la  economiserea de energie.

Pentru reducerea amprentei de carbon membrii ITU-T, inclusiv Huawei, au propus un standard pentru măsurarea consumului de energie în rețea. Cunoscut sub numele de metrica energetică Network Carbon Intensity, standardul a fost aprobat de ITU-T la 19 octombrie ca recomandare ITU-T L.1333.

Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri