FOTO Asus şi Sharp aduc rezoluţia de ultimă generaţie în monitoare

0
0
Ultra HD, cunoscut drept 4K, noul standard în rezoluţia video. FOTO Anandtech
Ultra HD, cunoscut drept 4K, noul standard în rezoluţia video. FOTO Anandtech

Asus şi Sharp sunt doi producători care bagă rezoluţia 4K la apă. Ambele companii oferă monitoare de nouă generaţie, dar şi preţul este pe măsură.

Dacă 2011 şi 2012 au fost ani pentru 3D, anii 2013 şi 2014 sunt ai rezoluţiei 4K (cunoscută şi drept Ultra HD) sau nu sunt deloc. Asus are modelul PQ321 la o diagonală de 31,5 inci şi rezoluţie de 3.840x2.160 pixeli pe un panou IGZO. Producătorul susţine că este cel mai subţire monitor 4K de pe piaţă, măsurând doar 35mm în grosime, notează Engadget.

Cât costă acest monitor 4K? Poate fi deja precomandat şi costă 3.500 de dolari, iar livrarea se va face începând cu 16 iulie. Pentru doritorii din România trebuie menţionat că acesta va fi disponibil cel mai probabil spre finalul anului, cu debut pe piaţă în toamnă. Preţul va fi de circa 3.500 de euro.

image

Dincolo de monitorul de la Asus mai exista unul de la Sharp cu panou IGZO şi suport pentru stylus. Rezoluţia este la fel de mare, dar şi diagonala de asemenea. Modelul Sharp măsoară 32 de inci dintr-un colţ în altul al ecranului. Monitorul mai dispune de un DisplayPort, două intrări HDMI şi o mufă pentru căşti sau boxe.

Preţul pentru Sharp PN-K322B este de 3.500 de dolari şi în Japonia debutează pe 30 iulie.

image

Hai să discutăm pe pagina de Facebook a „Tech Adevărul“

Află mai multe despre 4K:

FOTO VIDEO Sony aduce în România primul televizor cu rezoluţie 4K. Este un ecran de cinema pentru sufrageria ta

CES 2013: Panasonic a aşezat pe peretele târgului un „tablou“ de 20 inci. Japonezii au creat tableta cu rezoluţie Ultra HD

FOTO Sony poate stabili un record: noile informaţii despre Xperia Honami arată că acesta ar putea înregistra video 4K

GALERIE FOTO LG lansează primul lor televizor 4K în România la „doar” 89.999 de lei

Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite