FOTO VIDEO Sony aduce în România primul televizor cu rezoluţie 4K. Este un ecran de cinema pentru sufrageria ta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Televizorul Sony cu rezoluţie 4K are o diagonală de 2 metri.
Televizorul Sony cu rezoluţie 4K are o diagonală de 2 metri.

Sony aduce în România primul televizor cu rezoluţie 4K. Televizorul are o diagonală de 84 inci şi încorporează tehnologia de imagine 4K X-Reality PRO. Oferă imagini impresionante şi un preţ pe măsură, dar Sony promite şi livrare „în casă“.

Sony aduce televizorul cu cea mai mare rezoluţie în România. I se spune 4K (rezoluţia mai are şi numele de Ultra HD) şi până acum nu avea loc decât în sălile de cinema. Pentru cine vrea un aşa aparat, Sony îl vinde cu 26.000 de euro şi o garanţie pentru 3 ani. Oferă în schimb livrare „în casă“, adică îţi aduce televizorul acasă, îl montează şi dacă trebuie să-l urce, blochează strada, se preocupă de tot ce trebuie. Garanţia se poate prelungi cu doi ani pentru încă 800 de euro.

sony televizor 4k foto adevarul

„Noul televizor Bravia 4K deschide atât un segment de piaţă, cât şi o nouă eră în tehnologia de imagine pentru acasă“, a declarat Lucian Rădulescu, Country Head Sony pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova. „Vorbim de o tehnologie uimitoare, dezvoltatată pe baza experienţei vaste pe care Sony o are în industria cinematografică, unde a lansat primul proiector comercial, urmat de prima cameră video 4k,” a declarat“.

Procesorul de imagine optimizat poate reproduce conţinutul HD sau Blu-ray în imagini incredibil de clare, cu rezoluţie 4k. În plus, spre deosebire de ecranele Full HD de mari dimensiuni, pe noul model Bravia 4K privitorii nu vor sesiza pixelii, ci se vor bucura de imaginile clare, surprinzător de realiste, la un unghi de vizionare de 60 grade. De asemenea, privitorii pot sta mai aproape de ecran (la 1,5 m) la jumătatea distanţei recomandată pentru televizoarele Full HD, pentru care distanţa de vizionare recomandată este de trei ori mai mare decât înălţimea ecranului.

Televizorul este completat de sistemul de sunet cinematografic cu 10 boxe laterale încorporate, optimizat pentru ecranele de mari dimensiuni şi capabil să redea până la 50W.

Tehnologii şi funcţionalităţi de la Sony

Sony a început promovarea 4K lansând primul proiector comercial pentru cinematografe, iar acum mai mult de 13.000 de proiectoare 4K sunt instalate în cinematografe din toată lumea, continuând cu prima cameră profesională care produce conţinut 4K, F65. Cu un proiector 4K pentru acasă, o linie completă de produse compatibile şi televizorul LED 4K de 84”, Sony oferă un ecosistem 4K complet pe care nicio altă companie nu-l poate oferi.

Imagine de dimensiuni mari, care amintesc de o sala de cinema Ecranul LCD de 214 centimetri, cel mai mare ecran din clasa superioară de televizoare din industrie, are o rezoluţie (3840 x 2160p) de patru ori mai mare faţă de un ecran Full HD, cu 52 ppi (pixeli per inci). Sony a optimizat algoritmul “X-Reality PRO” prin adăugarea unei baze de date pentru televizoarele LCD 4K. Această optimizare a permis convertirea la rezoluţia 4k a imaginilor şi conţinutului video provenit din transmisii digitale HD sau Blu-ray.

Un videoclip cu sumarul evenimentului

De asemenea, privitorii se pot bucura de imagini 3D afişate pe un ecran impresionant precum cel din sala de cinema. Televizorul 4K converteşte imaginile 3D Blu-ray Full HD în imagini 4K (3840 x 2160) şi le afişează simetric pe ecran. Ochelarii 3D au un design uşor şi confortabil şi nu au nevoie de baterii. Noul televizor 4K dispune de tehnologiile proprietare Sony, de la prelucrarea semnalul transmis către boxe şi până la arhitectura „Signal TO Sound“, concepute pentru a reda un sunet de o calitate inegalată.

Cele 10 boxe integrate sunt instalate pe laturile televizorului, îndreptate către privitor şi este optimizat pentru ecranele de mari dimensiuni. Sistemul, cu subwoofere şi tehnologie S-Force Front Surround 3D, creează un sunet surround virtual pe 5.1 canale puternic, de 50 W. De asemenea, sistemul înglobează tehnologia Sony „Clear Phase” pentru reproducerea unui sunet natural, asemănător cu cel original, precum şi pentru localizarea exactă a sunetului.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite