CES 2013: televizor de 81 de centimetri şi grosimea de numai 3,5 milimetri

0
0
Sharp IGZO, cel mai subţire monitor de 32 de inci 4K
Sharp IGZO, cel mai subţire monitor de 32 de inci 4K

La CES 2013, producătorii de monitoare şi televizoare se luptă pentru a lansa dispozitive care se încadrează în categoria „cel mai“. Nu numai Sony, Panasonic sau Samsung vor acest titlu, ci şi Sharp. Producătorul a prezentat un ecran de 32 de inci (81 de centimetri), cu o grosime de 3,5 milimetri.

Reprezentanţii Sharp au declarat că monitoarele lor cu 4K, adică ULTRA HD au 3,5 milimetri. De asemenea, dispozitivele beneficiază de tehnologia IGZO, care ar putea fi folosită chiar pe dispozitivele Apple din viitor. Numele de IGZO vine de la materialele din care e făcut monitorul: indiu, galiu, zinc şi oxid.

Avantajele IGZO sunt claritatea mult mai bună şi faptul că ecranele nu folosesc atât de multă energie electrică ca şi celelalte. Practic, monitorul este primul care are această tehnologie dezvoltată de către Sharp şi vor ajunge pe piaţă în viitorul apropiat.  

Pe lângă o diagonală de 32 de inci, monitorul de la Sharp are şi tehnologie tactilă, care permite 10 atingeri. Modelul fără touchscreen va fi lansat în februarie, iar apoi, la o dată care nu a fost anunţată exact, va fi prezentat pe piaţă şi modelul tactil.

Monitorul a fost prezentat pentru prima oară la finalul lui noiembrie, dar CES 2013 este primul moment în care acesta este arătat publicului. La nivelul densităţii pixelilor, care dă claritatea imaginii, monitorul se laudă cu 137 de pixeli pe inch. Mai puţin decât cei 220 de pixeli pe inch de la Macbook Pro, dar dimensiunea de 32 de inci asigură o imagine mai bună.

Potrivit Gizmodo, preţul este vehiculat în jurul a 5.500 de dolari, care este imens, dar vorbim despre o tehnologie nouă, inovativă şi care nu a mai fost lansată comercial până acum. În viitor, ecranele de acest fel vor fi îmbunătăţite şi se vor ieftini. 

Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri