De ce nu trebuie să încărcăm telefonul mobil pe timpul nopții. Explicațiile unui pompier

0
Publicat:

Încărcarea telefonului mobil pe timpul nopții a devenit o obișnuință pentru majoritatea oamenilor, însă este un obicei de care toată lumea trebuie să scape, spun specialiștii.

Telefon mobil. FOTO Arhivă
Telefon mobil. FOTO Arhivă

Unii oameni respectă regula de „două ore fără telefon înainte de a merge la culcare”, dar majoritatea dintre noi încă verificăm rețelele de socializare până în momentul în care închidem ochii.

Apoi conectăm telefonul la priza de lângă patul nostru și ne trezim a doua zi pentru a face totul de la capăt. Cu toate acestea, un pompier i-a îndemnat pe oameni să rupă imediat obiceiul, deoarece el spune că ar putea face diferența dintre viață și moarte.

Într-o postare pentru TikTok, pompierul britanic a explicat motivele pentru care oamenii ar trebui să renunțe la acest obicei. 

„În primul rând, nu poți mirosi nimic când dormi, așa că dacă începe să ardă, focul nu te va trezi. Apoi, este nevoie de doar trei respirații pentru a rămâne inconștient. Mulți oameni au încărcătoare de telefoane ieftine sau defecte, dar chiar se știe că și cele autentice declanșează incendii”, a transmis pompierul. 

Brigada de Pompieri din Londra a postat pe rețelele de socializare  faturi prin care îndeamnă oamenii să aibă grijă la încărcarea telefoanelor mobile. 

„Bateriile litiu-ion sau bateriile li-ion (numite uneori LIB) sunt bateriile ușoare și reîncărcabile care alimentează telefoanele, laptopurile și camerele noastre. Se găsesc în multe dispozitive electrice, de la scutere de mobilitate la țigări electronice și sunt folosite în siguranță de milioane de oameni în fiecare zi. Bateriile pot prezenta un risc de incendiu atunci când sunt supraîncărcate, scurtcircuitate, scufundate în apă sau dacă sunt deteriorate. Este foarte important să le încărcați în siguranță”, au transmis pompierii britanici. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite