Cum folosești un iPhone în modul dual SIM

0
Publicat:

Oricine utilizator poate să adauge mai mult de un număr de telefon pe iPhone, pentru a separa munca de viața personală sau pur și simplu pentru că are mai multe numere.

image

Utilizarea eSIM, o platformă SIM digitală, îți permite să adăugi planuri suplimentare de telefonie mobilă sau de date fără a fi nevoit să folosești o a doua cartelă SIM fizică. În ceea ce privește adăugarea fizică a două cartele SIM la iPhone, este imposibil, deoarece Apple a echipat iPhone-ul cu un singur slot pentru cartele SIM încă de la lansarea sa.

iPhone-uri care acceptă eSIM

iPhone SE (a 2-a generație și mai nou)

iPhone XR

iPhone XS

iPhone XS Max

iPhone 11

iPhone 11 Pro

iPhone 11 Pro Max

iPhone 12 mini

iPhone 12

iPhone 12 Pro

iPhone 12 Pro Max

iPhone 13 mini

iPhone 13

iPhone 13 Pro

iPhone 13 Pro Max

iPhone 14

iPhone 14 Plus

iPhone 14 Pro

iPhone 14 Pro Max

Suportul pentru mai multe SIM-uri este posibil pe iPhone-urile care utilizează fie Dual SIM cu două eSIM-uri active opțiune disponibilă pe seria iPhone 14 în SUA. Funcționează și în combinația un nano-SIM și un eSIM pe smartphone-urile din 2021, iPhone 13 Pro Max, iPhone 13 Pro, iPhone 13 și iPhone 13 mini. Sau poți utiliza un nano-SIM și un eSIM cu telefoane Apple mai vechi, cum ar fi iPhone 12, iPhone 11, iPhone XS, iPhone XS Max și iPhone XR.

image

Odată configurată, capacitatea de a utiliza mai multe SIM-uri pe iPhone poți utiliza un plan local de date atunci când călătorești în străinătate, economisind astfel bani pe tarifele de roaming. De asemenea, poți utiliza SIM-uri separate pentru abonamentul de voce și de date, ceea ce îți permite să beneficiezi de date mai ieftine atunci când folosești hotspot mobil. Poți să îți conectezi laptopul, tableta sau dispozitivele familiei direct la iPhone și să economisești bani pentru consumul de date.

Dacă nu ești sigur că rețeaua ta suportă eSIM, un apel rapid la linia de asistență sau o căutare pe site-ul operatorului ar trebui să îți ofere informațiile de care ai nevoie.

Apple îți permite să ai mai mult de un eSIM pe iPhone, dar le poți utiliza doar pe rând, nu simultan. Ceea ce te obligă să treci de la unul la altul. Acest lucru se realizează prin accesarea aplicației Setări și selectarea fie a Cellular, fie a Mobile Data și selectarea planului pe care vrei să îl utilizezi. Pentru atrecerea rapidă și ușoară între planurile iPhone dual SIM, e recomandat să etichetezi cartelele / eSIM-urile. Pentru a schimba numele fiecărui plan în parte, accesează Settings > selectează Cellular sau Mobile Data, apoi atinge numărul de telefon al abonamentiului pe care vrei să îl redenumești și selectează Cellular Plan Label pentru a introduce termenul diferențiator.

Cartela SIM implicită

Dacă doriți să setați o cartelă SIM să aibă prioritate în fața celeilalte atunci când sunați sau trimiteți mesaje unei persoane care nu figurează în aplicația Contacte. Apple vă permite să alegeți planurile de telefonie mobilă pe care doriți să le utilizați pentru FaceTime și iMessage. De asemenea, puteți activa opțiunea Allow Cellular Data Switching, care vă permite să utilizați datele celulare de pe ambele cartele SIM.

Atunci când gestionezi două cartele SIM, iPhone-ul va utiliza automat același număr pe care l-ați folosit ultima dată pentru a apela un anumit contact. Dacă nu ai apelat încă o persoană din lista de contacte, iPhone-ul va utiliza numărul implicit pe care l-ai configurat.

image

Dacă preferi să alegeți ce abonament utilizezi atunci când suni anumite contacte pe iPhone, poți alege ce carte SIM dorită în felul următor :

1. Selectezi persoana din aplicația Contacts (Contacte) de pe iPhone-ul;

2. Selectezi opțiunea "Preferred Cellular Plan" (Plan celular preferat);

3. Selectezi numărul SIM pe care vrei să îl utilizezi pentru această persoană de contact

 În cazul eSIM, dacă vrei să selectezi manual numărul pe care îl utilizezi pentru un anumit apel, acest lucru poate fi realizat prin :

1. Selectezi contactul sau introduceți numărul de telefon pe care vrei să îl apelezi;

2. Atinge numărul de telefon din partea de sus a ecranului;

3. Selectezi numărul SIM sau eticheta pe care ai configurat-o pentru a utiliza rețeaua celulară respectivă;

4. Dacă persoana de contact se află deja în grupul Favorite din agenda de adrese

A. Selectezi persoana pe care vrei să o contactatezi și apeși butonul Info;

B. Selectezi numărul de telefon actual și apoi selectezi celălalt număr SIM.

Poți utiliza iPhone Dual SIM și pentru a trimite și a primi mesaje iMessage, SMS și MMS cu oricare dintre SIM-uri și poții alege numărul de telefon care va fi utilizat înainte sau după ce începi o conversație. Deschizi aplicația de mesaje și:

1. Atingi butonul din colțul din dreapta sus al ecranului;

2. Introduci numele contactului căruia vrei să îi trimiți un mesaj

3. Selectezi numărul de telefon curent și apoi atingi numărul SIM pe care vrei să îl utilizezi.

Pentru a schimba numerele SIM în timpul unei conversații, atingi numărul pe care îl utilizezi din partea de sus a ecranului și alegi numărul SIM alternativ.

image

Atunci când folosiți dual SIM pe iPhone,  poți vedea puterea semnalului celor doi operatori în Control Center. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite