CES 2013: Tehnologie pe tehnologie se scoate, iar cea 3D este posibil să piardă în favoarea OLED şi rezoluţiei Ultra HD

0
0
Panasonic a prezentat la CES 2013 televizorul OLED cu rezoluţie 4K. FOTO Mashable
Panasonic a prezentat la CES 2013 televizorul OLED cu rezoluţie 4K. FOTO Mashable

Televizoarele 3D şi ecranele de cinema 3D au fost primite cu un destul de mare entuziasm la vremea lor. Însă, după cum s-au desfăşurat lucrurile la CES 2013 până în acest moment, este posibil ca industria să nu mai dorească realitatea 3D, ci pe cea propriu-zisă.

Cei de la „Samsung au pregătit câte un produs de fiecare.

Termenul „3D“ a devenit ubicuu în cinematografe şi în ceea ce priveşte dotările televizoarelor. Filmele cu pretenţii trebuie să aibă neapărat o versiune 3D, dar nu pentru că ar aduce un plus de calitate a imaginii, ci doar un plus de efecte vizuale. Iar cumpărătorii sunt mai tentaţi să cumpere un televizor 3D, chiar dacă în vizionatul de zi cu zi se poate dovedi inutil, pentru că este o funcţie pe care o pot obţine în aproximativ aceiaşi bani pe care i-ar cheltui pe un produs normal.

Marii producători au ales să nu mai vină cu produse 3D laLG a ales să introducă tehnologia într-un ecran curbat, dar modelele principale au fost doar OLED, plate. Cel curbat este mai mult o integrare a tuturor tehnologiilor posibile la un cost destul de ridicat.

image

LG este unul dintre producătorii care încă mai speră în 3D sau vrea să aibă un portofoliu cât mai mare, pentru cât mai multe cerinţe, fără să conteze cu ce anume vin produsele. Sud-coreenii au avut chiar şi un smartphone, Optimus 3D, care vine dotat cu două camere şi cu ecran 3D. Însă acest dispozitiv nu s-a dovedit un succes, în ciuda inovaţiilor sale.

Producătorii de procesoare - Nvidia, Qualcomm sau Intel - s-au orientat spre o autonomie mai mare, performanţe crescute sau mai multe funcţionalităţi. Tehnologia 3D este omisă de aceşti giganţi ai procesării, dar rezoluţia mai mare şi fluiditatea în navigarea sunt încă puncte cheie.

Televizoarele 3D încă n-au dispărut, doritorii îşi pot procura un model oricând, iar cinematografele nu vor înceta să ruleze filme 3D doar pentru că la CES nu s-a vorbit despre această tehnologie. La fel, nici filmele mari nu îşi vor înceta subit apariţia şi în 3D. Dar dacă ce se întâmplă la târgul de tehnologie din Las Vegas este o poartă spre viitor, 3D nu arată prea bine. 

Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite