Noua dimensiune a televizoarelor: ecran OLED de 55 de inci de la LG într-un produs cu o grosime de doar 4 milimetri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Televizorul OLED de la LG oferă o paletă de culori mai naturală şi mai bogată. FOTO LG
Televizorul OLED de la LG oferă o paletă de culori mai naturală şi mai bogată. FOTO LG

În ianuarie 2012, LG a prezentat un televizor cu ecran OLED şi a promis că va ajunge în curând pe piaţă. Anul acesta, la 12 luni distanţă, produsul a fost lansat, dar preţul poate fi uşor restrictiv.

Precomenzile pentru modelul 55EM9700 de la LG au început în Coreea de Sud, iar livrările vor debuta abia în februarie. Televizorul LG foloseşte tehnologia OLED (Organic Light Emitting Diode) pentru ecran, iar aceasta permite atingerea unei grosimi foarte mici, în cazul de faţă doar 4 milimetri, se arată în comunicatul oficial. Destul de interesant e că televizorul a fost lansat cu puţin timp înainte de CES 2013 (Consumer Electronics Show), festival al tehnologiei unde LG a primit premiul „Best of Show“ anul trecut.

Televizorul LG costă 10.000 de dolari, iar compania se aşteaptă să devină lider mondial pe segmentul OLED a cărui creştere este preconizată că va atinge cifra de peste 7 milioane de unităţi până în 2016.

„Suntem mulţumiţi că am reuşit să facem acest anunţ chiar la începutul anului, deoarece credem că tehnologia OLED va fi un nou impuls pentru industria de divertisment“, a declarat preşedintele şi directorul LG Home Entertainment Havis Kwon.

De când a fost introdus televizorul color în urmă cu 60 de ani n-a mai fost un moment de transformare atât de important. Când au fost introduse produsele high definition acum 15 ani, reacţia publicului a fost «wow!», dar când clienţii au văzut acest televizor ultra subţire OLED au rămas fără cuvinte.

Greutatea totală a televizorului este de 10 kilograme, iar culorile sunt mai vii şi mai realiste decât ceea ce poate genera filtrul WRGB (White Red Green Blue). Televizorul OLED oferă o rată a contrastului infinită, iar nivelurile optime ale acestuia sunt menţinute independent de luminozitate şi unghiul de vizualizare. Mai mult, compania foloseşte o generare a culorile pe patru pixeli cu un sub-pixel alb.

Şi sud-coreenii de la Samsung au promis un astfel de televizor OLED, dar încă n-au lansat nimic. Mai mult, au acţionat în judecată compania LG pe motiv că i-ar fi furat anumite tehnologii. Samsung a cerut ca LG să plătească aproximativ 880.000 de dolari pentru fiecare încălcare a patentelor sale, fie că le-a folosit ilegal, fie că le-a înstrăinat. În mod cert televizorul Samsung este pe cale de a fi lansat, iar „The Verge“ indica un preţ de 9.000 de dolari. Acesta ar putea fi anunţat la CES 2013.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite