CES 2013: Qualcomm lansează procesorul emblematic Snapdragon 800

0
0

Producătorul american Qualcomm Incorporated a anunţat noul Snapdrargon 800 la târgul de tehnologie din Las Vegas. Procesorul pentru smartphones şi tablete de ultimă generaţie este cu 75% mai performant decât vârful de gamă anterior, chip-ul Snapdragon S4, conform anunţului făcut de Qualcomm la CES 2013.

Snapdragon 800 promite să livreze o utilizare excelentă a smartphone-ului care rămâne mobil cât mai mult timp, între două reîncărcări. Prioritatea Qualcomm a fost să coreleze performanţa cu viaţa bateriei. Rezultatul obţinut este concretizat în specificaţiile impresionante ale chip-ului cu patru nuclee, integrat unităţii centrale quad core Krait 400.

Procesorul poate atinge viteze de 2,3 GHz, informează mashable.com. Smartphone-urile care vor avea Snapdragon 800 vor putea avea camere cu rezoluţii de până la 55 megapixeli, precum şi redare audio HD.

În plus, noul procesor grafic Adreno 330 GPU este de două ori mai performant decât modelul precedent. Noua tehnologie de fabricaţie permite depăşirea limitelor grafice actuale.

Modelul 800 are integrată conectivitatea wireless prin tehnologia de ultimă oră wi-fi 802.11ac, ceea ce permite dispozitivului transformat într-un veritabil computer de buzunar să atingă viteze de 1 Gb pe secundă.

Specificaţiile lui Snapdragon 800 sunt impresionante şi constituie „armele” cu care Qualcomm concurează cu chip-urile puternice produse de Nvidia (Tegra 4) şi Apple (A6X).

Modelul 800 nu este singurul Snapdragon lansat de producătorii din San Diego la CES 2013. Varianta „economică” este chip-ul 600 la 1,9GHz, a cărui performanţă cu 40% mai bună decât a predecesorului S4. 

Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri