CES 2013: Nvidia a intrat pe piaţa consolelor video portabile. Project Shield vine cu noul procesor Tegra 4

0
0
Consola Nvidia rulează Android şi are acces la o plajă largă de aplicaţii. FOTO Captură/Adevărul
Consola Nvidia rulează Android şi are acces la o plajă largă de aplicaţii. FOTO Captură/Adevărul

Nvidia şi-a lansat la Târgul de Tehnologie din Las Vegas un nou procesor mobil, iar pentru acesta a pregătit o consolă video portabilă cu ecran multitouch de 5 inci.

Noul procesor Tegra 4  prezentat de Nvidia la CES 2013 vine cu o performanţă grafică de invidiat asigurată de 72 de nuclee. Este capabil de rulat jocuri asemănătoare celor de console video de sufragerie, iar Tegra 4 poate să reproducă videoclipuri la rezoluţie Ultra HD prin HDMI, notează „The Verge“. Producătorul mai afirmă că are o calitate a sunetului comparabilă cu sistemul Beats Audio folosit de HTC, iar autonomia este de 5 până la 10 ore pentru jocuri şi 24 de ore pentru redat filme HD.

image

Această consolă rulează Android, fără nicio adăugire de la Nvidia, ecranul măsoară 5 inci şi are o rezoluţie de 720p cu o densitate a pixelilor de 294 ppi. Există şi suport pentru card microSD.

Jocuri din toate sursele

Shield rulează jocurile din Play Store şi pe cele din Tegra Zone, dar pot fi preluate şi cele de pe un PC cu Windows. Asta dacă PC-ul are o placă grafică Nvidia GeForce GTX 650 (sau mai bună). Streaming-ul se face prin WiFi, iar utilizatorii au acces şi la librăria din Steam, dacă folosesc acest portal.

image

Designul gamepad-ului seamănă cu cel al controller-ului de Xbox 360, iar peste butoanele fizice vine ecranul multitouch. Încă nu a fost anunţat un preţ pentru Shield, dar perioada estimată de lansare este al doilea trimestru al acestui an. Prima dată va ajunge în SUA şi Canada. 

Odată cu acest dispozitiv, atât piaţa dispozitivelor cu Android, cât şi cea a jocurilor video primesc un impuls serios spre inovare. Principalii rivali pentru această consolă Nvidia sunt produsele de la Sony şi Nintendo, acest producător din urmă având o lungă istorie în industria consolelor portabile.

image
Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri