Cât plăteşte Apple pe componentele noului iPhone?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
iPhone 5 ar fi considerabil mai piperat decât generaţiile anterioare FOTO Reuters
iPhone 5 ar fi considerabil mai piperat decât generaţiile anterioare FOTO Reuters

Cât costă un iPhone? În jur de 570 de euro pe piaţa europeană. Dar cât costă fabricarea iPhone-ului? Un site care face astfel de calcule a ajuns la un rezultat aproximativ.

iPhone 5 este primul telefon al companiei care renunţă la dimensiunea de 3,5 inci şi ajunge la 4 inci, ceea ce înseamnă costuri suplimentare pentru firma americană. 

De asemenea, la nivel de noutăţi, Apple a introdus şi un procesor nou, A6 şi conectivitatea de tip 4G. Aceasta din urmă i-ar putea atrage pe americani şi în procese cu HTC şi Samsung pentru demonstrarea legalităţii patentelor. 

Site-ul ubmtechinsights.com a realizat o comparaţie aproximativă între iPhone 4, iPhone 4S şi iPhone 5 în variantele lor de 16 GB, adică cele de bază. 

Cu ajutoul tabelului de mai jos putem vedea şi diferenţele tehnice, dar şi cele de cost. Astfel, cea mai scumpă componentă a noului iPhone ar fi procesorul, care ar costa în jur de 28 de dolari, cu şapte dolari mai mult decât ultimul cip. 

Ecranul ar fi costat cu trei dolari mai mult, conectivitatea Wi-Fi şi 4G a costat cu un dolar mai mult, iar memoria RAM ar fi fost cu un dolar mai scumpă.

În total, noul iPhone a costat 167.5 dolari în fabrică, exceptând costurile pentru forţa de muncă, distribuţie şi promovare. În schimb, iPhone 4S ar fi costat 132 de dolari, iar iPhone 4 112 dolari. 

Toate cifrele sunt aproximative pentru iPhone 5, deoarece terminalul nu a fost încă analizat. 

image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite