Google cumpără compania care a dat lumii robotul mai rapid decât Usain Bolt

0
0
Google şi-a adăugat la colecţie câţiva roboţi interesanţi.
Google şi-a adăugat la colecţie câţiva roboţi interesanţi.

Google vrea să creeze şi roboţi, de ei se va ocupa omul care a creat Android, iar mai nou gigantul american a cumpărat una dintre cele mai cunoscute companii din acest domeniu. Dacă ai auzit de robotul care se ia la întrecere cu Usain Bolt, atunci ştii ce e Boston Dynamics.

Google a confirmat achiziţia companiei Boston Dynamics. Inginerii acesteia au creat, în ultimii ani, tot felul de roboţi similari animalelor pe care le-au şi numit ca atare. Spre exemplu, BigDog, Cheetah şi WildCat sunt câţiva, dar există şi Atlas, robotul care pare rupt din Terminator. Boston Dynamics s-a mai remarcat şi prin robotul-felină care l-ar întrece şi pe Usain Bolt. The New York Times notează că este a 8-a companie pe care Google o cumpără şi asta în ultimele şase luni.

Această achiziţie arată şi determinarea Google de a-şi crea roboţii. Andy Rubin conduce acest proiect special, asta după ce a părăsit echipa Android, el fiind fondatorul acestei platforme. Printre clienţii Boston Dynamics pe care Google îi preia se numără şi Pentagon prin DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency). NYTimes mai scrie că înainte de această companie, Google a discutat şi cu Sony pentru roboţi umanoizi.

Google va onora contractele pe care BD le are deja, dar nu are planuri să devină furnizor de armament pentru SUA sau alte ţări. Atlas, pentru care deja are contract de peste 10 milioane de dolari cu DARPA, este furnizat pentru întrecerea DARPA Robotics Challenge cu cel mai mare premiu ajungând la două milioane de dolari. Scopul este dezvoltarea unor astfel de roboţi care să ajungă acolo unde oamenii nu pot, cum ar fi în zonele cu radiaţii sau să caute supravieţuitori printre dărâmături.

„Sunt încântat să văd că Andy şi Google au abilitatea de a gândi la scară mare şi au resursele necesare pentru a reuşi“, a apreciat Marc Raibert, fondatorul Boston Dynamics, planurile de viitor ale companiei.

Haide să discutăm, ne găseşti pe pagina „Tech Adevărul“ de pe Facebook

Află mai multe despre roboţi:

VIDEO Atlas este un robot construit ca un Terminator, dar gândit pentru a interveni în situaţiile de urgenţă

Google are un proiect secret cu roboţi: „tatăl“ Android va fi şef peste echipa care poate da lumii viitorii muncitori ieftini

VIDEO NASA vrea să salveze oameni şi să exploreze Marte cu robotul supererou

Știință


Ultimele știri
Cele mai citite