Google are un proiect secret cu roboţi: „tatăl“ Android va fi şef peste echipa care poate da lumii viitorii muncitori ieftini

0
0

Andy Rubin a plecat de la conducerea Android în primăvară, el fiind fondatorul acestui sistem de operare, iar acum îşi anunţă, pentru prima dată noile planuri: va construi roboţi. Desigur, cu ajutorul Google.

Andy Rubin a pornit Android ca sistem de operare pentru cu totul altfel de gadgeturi, nu telefoane, dar Google l-a orientat ca atare. Totuşi, pasiunea mai veche a lui Rubin este de a construi roboţi şi acum compania îi va îndeplini acest vis. Google a cumpărat şapte companii diferite pentru un proiect din domeniul roboticii despre care nu oferă prea multe detalii, notează The Verge. Sediul principal va fi în Palo Alto, SUA, iar unul secundar va fi în Japonia.

Andy Rubin a vorbit despre noul proiect într-un interviu acordat „The New York Times“ şi îl compară cu maşinile autonome de la Google. „Proiectul maşinilor era de domeniul SF când a pornit. Acum a ajuns într-un punct în care e realizabil“, a spus acesta. El speră ca piaţa roboţilor să nu ajungă la fel de încâlcită precum e piaţa actuală a electronicelor. „Noi construim hardware-ul, noi creăm software-ul. Noi dezvoltăm sisteme şi o echipă este în stare să le înţeleagă în toată complexitatea lor“, a spus Rubin.

El mai susţine că sunt suficiente pieţe şi cerinţe nesatisfăcute de actualele echipamente, astfel că oportunităţi pentru proiectul său sunt din plin. Totuşi, ceea ce Rubin creează e diferit de proiectele Google X, celebrul laborator de unde ies unele dintre cele mai futuriste proiecte ale companiei. Acesta nu a negat că divizia ar putea deveni o companie de sine stătătoare.

Roboţi în loc de chinezi

Nu a dat prea multe detalii despre ce tip de roboţi e vorba, dar printre companiile cumpărate, cele mai multe se ocupă cu dezvoltarea celor umanoizi. Se poate ca Rubin şi Google să gândească roboţi care să fie folosiţi în fabrici la asamblarea echipamentelor electronice. Astfel, ar încerca reducerea dependenţei de mâna de lucru ieftină din China.

Există estimări potrivit cărora costurile scăzute de producţie în China nu vor mai persista mult timp, ba chiar până la finalul acestui deceniu nu va mai fi niciun avantaj pentru care companiile ar alege această ţară. Dar pentru Rubin, întreg proiectul reprezintă o întoarcere la mai vechea sa pasiune.

Fondatorul Android a pornit drept inginer în robotică la Carl Zeiss, companie producătoare de lentile şi obiective foto. A fost o perioadă şi la Apple, apoi a început munca la dezvoltarea computerelor. Android în sine a pornit de la pasiunea lui Rubin. La Apple era poreclit „Android“ din acest motiv, el ajungând la o colecţie impresionantă de roboţi „de casă“. „Am reuşit ca de-a lungul vieţii să-mi transform pasiunile în meserie“, a mai spus Rubin.

Haide să discutăm, ne găseşti pe pagina Tech Adevărul de pe Facebook  

Află mai multe despre Google şi Rubin:

„Tatălui“ Android i se ia şefia. Google îl aduce pe Sundar Pichai de la Chrome să conducă în locul lui Andy Rubin

Google mai pierde un vicepreşedinte important. Unul dintre şefii Android a dat gigantul american pe steaua Estului

Sistemul de operare Android, conceput iniţial pentru camere foto

Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri