FOTO Cel mai mare producător de echipament militar lucrează la o dronă de transport pentru agenţia DARPA

0
0

O divizie a celui mai mare producător de echipament militar din SUA lucrează la o dronă capabilă să transporte echipament şi vehicule de luptă. DARPA este agenţia care va primi drona.

DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) este cea mai activă agenţie americană în ceea ce priveşte dezvoltarea acestor sisteme electronice şi robotice care să fie folosite mai ales în domeniul militar. Cuplat acest scop cu Lockheed Martin, producător de armament şi echipament militar, rezultă un plan pentru a produce drone care să înlocuiască actualele avioane de transport cu echipaj uman, notează The Verge.

image

Drona, al cărei nume este deocamdată Transformer TX, a avut un început puţin diferit. Se dorea o maşină dotată cu aripi care putea să treacă peste orice tip de teren pentru că ar fi trecut în zbor. Acum, Transformer TX va fi o dronă care va ridica în aer maşini, cutii cu provizii şi chiar unităţi umane de luptă transportate acolo unde este nevoie de o intervenţie cu ajutorul unui container.

Deocamdată, Lockheed lucrează la finalizarea designului şi a modului de funcţionare înainte de a construi un prototip funcţional. DARPA va decide apoi dacă este ceea ce are nevoie şi va plăti pentru a-i fi livrată drona în 2015, potrivit actualelor informaţii. Agenţia susţine că acest vehicul de zbor va fi mai potrivit decât un avion, deoarece poate transporta diverse tipuri de încărcătură şi nu are nevoie de echipaj uman.

image

Transformer TX va decola precum un elicopter prin intermediul unui sistem de propulsie ilustrat mai jos - o elice este fixată într-un cilindru şi asta permite o folosire mai eficientă a forţei de propulsie decât sistemul clasic, de pe un elicopter, în care elicea este liberă. Lockheed susţine că această dronă va fi capabilă să zboare pe distanţe de până la 400 de kilometri cu un singur plin. Rămâne de văzut dacă DARPA îşi primeşte „jucăria“ în 2015.

Vă aşteptăm pe Facebook, pe pagina „Tech Adevărul“. 

Află mai multe despre proiectele DARPA:

VIDEO Atlas este un robot construit ca un Terminator, dar gândit pentru a interveni în situaţiile de urgenţă

VIDEO Robotul cu şase picioare care aleargă şi se dă peste cap

Darpa vrea să construiască maşinării capabile să înveţe şi să evolueze pe cont propriu

image
Știință


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri