VIDEO NASA vrea să salveze oameni şi să exploreze Marte cu robotul supererou

0
0

NASA tocmai a creat un robot de un 1,8 metri cu aspect de Iron Man care s-ar putea dovedi salvatorul perfect. Acest prototip al agenţiei spaţiale va putea scoate oameni de sub dărâmături şi, în viitor, ar putea fi pionier în explorarea planetei Marte.

Robotul Valkyrie creat de robotul Atlas cu aspect de Terminator construit pentru DARPA de către Boston Dynamics.

Nicolaus Radford este şeful echipei de la Dextrous Robotics Lab care a construit robotul. Specialiştilor NASA le-a ieşit un umanoid de aproape 125 de kilograme pregătit să treacă peste terenul denivelat şi controlat de la distanţă, dar care în timp va ajunge să fie autonom. Elementele cheie ale robotului sunt picioarele suficient de rezistent pentru a putea ajunge în zonele cu dărâmături, braţele care se pot schimba în funcţie de operaţiune şi greutatea relativ mică, per total.

Radford a mai spus că au vrut acest robot cât mai uman tocmai ca oamenii să nu-l vadă drept o ameninţare, motiv pentru care braţele robotului sunt acoperite cu materiale textile. „Dacă atingi robotul în timp ce lucrezi, nu vrei să simţi acea atingere rece, să simţi metalul. Vrei să pară natural, să pară că lucrezi cu un alt om alături“, a spus Radford. NASA a construit robotul în nouă luni, iar două săptămâni au fost irosite când SUA au intrat în faliment tehnic.

Robotul Valkyrie este gândit, deocamdată, să salveze oameni de sub dărâmături pentru a respecta regulile DARPA, dar ţinta reală este Marte, iar un astfel de robot va pregăti calea pentru exploratorii umani. Până atunci, însă, competiţia DARPA este programată pentru 20 decembrie. 

Haide să discutăm, ne găseşti pe pagina „Tech Adevărul“ de pe Facebook

Află mai multe despre NASA:

VIDEO Un astronaut surprinde o cometă în cel mai bun videoclip cu Pământul

NASA are date noi privind existenţa vieţii pe Marte în urmă cu milioane de ani

Japonezii vor să transforme Luna într-un panou solar imens

Știință


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri