Soluţia antifrig găsită de sud-coreeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vânzările de corturi au crescut considerabil iarna aceasta în Coreea de Sud. Pentru a face economie la factura de căldură, sud-coreenii îşi montează, mai nou, corturi în casă sau chiar în pat

Cei care au adoptat deja această metodă de încălzire susţin că plătesc cu 50% mai puţin acum, motiv pentru corturile se dau ca pâine caldă. De exemplu, un comerciant a declarat vânzări record de peste 4 milioane de bucăţi în doar două săptămâni. Preţul unui cort este de aproximativ 37 de dolari.  

Dacă în mod obişnuit temperatura din locuinţe abia atinge 18 grade, în interiorul corturilor indicele din termometru poate ajunge până la 26 de grade. Inventivitatea sud-coreenilor se dovedeşte necesară într-o perioadă în care şase din cele 23 de reactoare nucleare ale ţării au fost oprite, iar temperaturile exterioare scad în mod frecvent până la – 10 grade Celsius, relatează odditycentral.com. 

image

Frigul este atât de năpraznic încât oamenii au ajuns să se cuibărească în cort şi când se uită la televizor, în timp ce alţii montează cortul pe pat în încercarea de a se odihni la căldură.  

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite