Peste 2 miliarde de cești de cafea sunt savurate în fiecare zi la nivel mondial. Care sunt beneficiile acestei băuturi

0
Publicat:

Ultimul raport al Asociației Română a Cafelei (ARC) arată că aproape două treimi (62%) dintre nutriționiștii europeni consideră că un consum moderat de cafea are beneficii clare asupra sănătății, în vreme ce 86% sunt de acord că aportul regulat și moderat este asociat cu o îmbunătățire a performanței generale în sport.

Nutriționiștii consideră că un consum moderat de cafea poate îmbunătăți starea de spirit
Nutriționiștii consideră că un consum moderat de cafea poate îmbunătăți starea de spirit

Sondajul a fost completat de 585 de nutriționiști din 26 de țări europene care au contact direct cu pacienții, și oferă date noi despre gradul de conștientizare actual și atitudinile în ceea ce privește consumul de cafea din perspectivă medicală.

Peste 2 miliarde de cești de cafea sunt savurate în fiecare zi la nivel mondial. În timp ce încă se studiază detaliile care stau la baza acestei asocieri, cafeaua continuă să fie un considerent important pentru profesioniștii din domeniul sănătății atunci când vorbesc despre aspectele unui stil de viață sănătos.

Cafeaua rămâne o băutură populară la nivelul Europei, 43% dintre aceștia raportând că pacienții consumă până la 3 cești de cafea pe zi și, respectiv, 3-5 cești pe zi, niveluri de consum care corespund recomandărilor Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor (EFSA).

Printre beneficiile cafelei se numără aspecte ce țin de performanța mentală și fizică, inclusiv o vigilență îmbunătățită (86%), stare de spirit îmbunătățită (61%), îmbunătățire a performanței sportive generale (69%) și a performanței în activitatea fizică (51%). 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite