Nutriţionista Mihaela Bilic recomandă consumul de carne de porc: „Spre deosebire de vită, este mai bogată în acizi graşi saturaţi“
0
În plin sezon de pregătiri pentru Crăciun, gospodinele îşi trec pe listă ingredientele pentru praparatele care vor umple masa de sărbătoare. Printre ele se află şi carnea de porc, cea mai consumată carne în această perioadă. În mod paradoxal, consumul de carne de porc nu este deloc contraindicat şi, adesea, poate fi mai sănătos pentru organism decât puiul sau vita.
Din punct de vedere nutritiv carnea de porc este o sursă de proteine de calitatea întâi, vitamine din grupul B, minerale (fier în special) şi grăsime, spune nutriţionistul Mihaela Bilic.
„De multe ori porcul este considerat o carne grasă, însă se face o confuzie între grăsimea globală (a carcasei) şi conţinutul de grăsime al cărnii. Grăsimea porcului se găseşte mai ales la periferie, sub piele, deci este uşor de degresat înainte sau după gătit. Conţinutul de grăsime variază în funcţie de bucata de carne: muşchiul conţine 3,5-4% lipide, pulpa aprox 7% iar costiţa până la 45%.
Citeşte continuarea articolului, aici!
Citeşte şi:
Anamaria Prodan, mesaj dur la 47 de ani: ”Cine mă face curvă, proastă şi urâtă are minte de copil!”