Metoda care face podoaba capilară mai strălucitoare: spălatul părului „în sens invers“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vechea ordine a folosirii şamponului pe părul umed, clătirea podoabei capilare şi, eventual, folosirea unui balsam care să confere strălucire, volum sau să ajute la revigorarea firului de păr ar putea să nu fie cea mai bună opţiune, conform celor povestite de adepţii spălatului „în sens invers“.

Scriitoarea Alison Freer a testat tehnica la sfatul unui cititor, disperată că ajunsese să se spele pe cap zilnic, din cauza faptului că părul devenea uleios şi îmbâcsit după nici 24 de ore. Dăruită cu o podoabă capilară formată din fire subţiri şi casante, fără pic de volum, Alison a încercat tot ce se putea pentru a câştiga în lupta cu pleoştirea părului. 

Singurul lucru care a funcţionat în timp record şi care a avut rezultate vizibile a fost să schimbe ordinea aplicării şamponului şi balsamului. Alison s-a spălat de doar câteva ori aplicând mai întâi balsamul, pe care l-a lăsat să acţioneze timp de câteva minute, pentru ca după clătirea părului să folosească şi şampon. Tehnica aceasta este eficientă mai ales în cazul persoanelor cu un păr fin, care observă după câteva astfel de spălări că podoaba capilară este mai volumioasă, mai strălucitoare şi că rezistă mai multe zile după spălare într-o formă acceptabilă.

Exemplul lui Allison a fost urmat şi de bloggerul „No More Dirty Looks“, care a început să recomande noua tehnică de spălat după ce a inversat, din greşeală, şamponul cu balsamul. „Eroarea pe care am făcut-o a avut drept rezultat cel mai arătos păr pe care l-am avut în ultimele luni de zile“, a mărturisit aceasta.

Pe de altă parte, specialiştii site-ului TrueBeauty.com, consideră că această metodă este benefică numai în cazul anumitor tipuri de păr. Persoanele care au păr des şi uscat ar trebui să utilizeze mai întâi şamponul şi apoi balsamul, în stilul clasic.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite