Pe ce refuză să cheltuiască banii milionarii: „Este distractiv să poți cumpăra ceva și să alegi să nu o faci”

0
Publicat:

Este ușor să vă imaginați ce v-ați cumpăra dacă ați fi milionar. Totuși, când vorbești cu milionari adevărați, îți dai seama că nimeni nu câștigă un milion de dolari sau îl păstrează cheltuind fără discernământ.

Milionarii nu sunt prea generoși cu cumpărăturile FOTO: Pixabay
Milionarii nu sunt prea generoși cu cumpărăturile FOTO: Pixabay

Publicația cnbc.com a vorbit cu o mulțime de milionari de-a lungul anilor și i-a întrabat adesea: "Pe ce refuzați să cheltuiți bani?". Răspunsurile arată că, chiar și atunci când aparent ai fonduri de prisos, este important să fii intenționat cu privire la cheltuielile tale dacă speri să îți crești și să îți păstrezi averea.

Pentru milionarul Todd Baldwin, chibzuința este ceva aproape asemănător unui joc. „Este de fapt foarte distractiv să poți cumpăra ceva și apoi să alegi să nu o faci”, a declarat anterior pentru CNBC Make It.

Modă de scurtă durată

Jonathan Sanchez, un alt milionar și fondator al Parent Portfolio, își menține un buget redus pentru îmbrăcăminte prin păstrarea lucrurilor simple, scrie cnbc.com.

„Nu mă gândesc prea mult la ținutele mele. Păstrez un dulap mic de haine simple, atemporale", spune el. „Dacă merg casual, asortez blugi albaștri cu un tricou sau un polo. Dacă particip la un eveniment formal, voi purta un costum și o cravată.”

Această convenție îi permite să evite tentația de a cheltui pe ținute noi și țipătoare sau pe modă ieftină, de unică folosință.

„Cumpăr articole noi doar atunci când trebuie să înlocuiesc hainele cu găuri neiertătoare din cauza uzurii normale.”

Garanțiile extinse

Steve Adcock publică buletinul său informativ Millionaire Habits ca parte a unui efort de a conduce oamenii spre independența financiară și spre o pensionare timpurie așa cum a ajuns el acolo - prin succes profesional, investiții înțelepte și un trai cumpătat.

Un lucru pe care nu îl veți vedea niciodată cheltuind: garanțiile extinse pentru aparatele electrocasnice și electronice din magazinele de tip big-box.

 „Probabil că nu le veți folosi. Este doar un profit suplimentar pentru magazin", spune el.

În loc să plătească garanția, Adcock pune puțini bani în fondul său de urgență în fiecare lună pentru a acoperi reparațiile. Atunci când se strică un articol, el are fondurile necesare pentru a-l acoperi. Dacă acesta durează o veșnicie, el poate folosi banii pentru alte cheltuieli.

Alcoolul scump

Jim Cramer, de la CNBC, spune că a fost crescut de genul de părinți cumpătați, care nu-i lăsau pe copii să comande sucuri la restaurant până când nu venea mâncarea, pentru a evita taxarea pentru reumplere.

Ca adult, Cramer adoptă o abordare la fel de economă atunci când vine vorba de băuturile pentru adulți - o cheltuială pe ceva care pur și simplu nu va dura.

„Când văd o sticlă de vin care costă 500 de dolari, îmi spun: «Ce risipă»”, spune el. „De ce nu te duci să-ți cumperi un pulover frumos? Îți poți imagina ce fel de pulover poți obține cu atât? $500? Ai putea cumpăra două pulovere minunate din cașmir”.

De ce să cheltuiești pe ceva scump când ceva gratuit va funcționa la fel de bine? Așa gândește fondatoarea Crush Your Money Goals, Bernadette Joy, când vine vorba de hainele de antrenament.

„Mulțumită creșterii industriei athleisure, uneori mersul la sală seamănă mai mult cu o prezentare de modă decât cu o rutină de fitness”, spune ea. „Deoarece merg la mai multe conferințe și evenimente pe an care oferă swag, voi purta cu plăcere acele tricouri gratuite la cursurile mele de yoga-dans în loc să cheltui bani pe haine de antrenament de designer.”

Serile în oraș cu prietenii

Uitați să primiți lucruri pe gratis - de ce să cheltuiți pe o activitate care vă poate genera venituri? Baldwin spune că rar cheltuiește pe ieșiri la restaurant sau la film, „dar numai pentru că știu cum să fiu plătit pentru asta”.

Baldwin este un „cumpărător secret” și este plătit pentru a lua masa în oraș, pentru a merge la cumpărături, pentru a vedea filme și chiar pentru a vizita hoteluri și cazinouri, în schimbul oferirii de feedback cu privire la produsele și serviciile pe care le folosește.

Dacă un prieten vrea să meargă la un bar sau cineva vrea să meargă la un film, de obicei încerc să aștept până când pot obține un mystery shop”, spune el, „pentru că, dacă oricum te duci acolo, ai putea la fel de bine să primești gratis și să fii plătit pe deasupra.”

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite