Cum să îmbodobim brazii de Crăciun în acest an. Designer de interior: ,,Trebuie să punem accent pe simplitate"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Crăciunul se apropie cu paşi repezi, iar în unele locuinţe brazii frumos împodobiţi şi-au făcut deja apariţia. Anul acesta, susţin specialiştii în design interior, există câteva sfaturi de care trebuie să ţinem cont pentru a avea bradul perfect.

Brad împodobit de Crăciun SURSĂ FOTO Shutterstock
Brad împodobit de Crăciun SURSĂ FOTO Shutterstock

Astfel, indiferent dacă vorbim despre un brad natural sau unul artificial, unul foarte înalt sau unul mai mic, specialiştii susţin că există un cuvânt cheie, pe care trebuie să ne axăm.

Simplitatea, la modă în 2023

Designerii de interior susţin că, anul acesta, simplitatea este cuvântul cheie când vine vorba despre ornamentele de Crăciun. Astfel, brazii prea încărcaţi cu ornamente nu mai sunt la modă, cum era în anii trecuţi.

,,Indiferent dacă vorbim despre un brad natural sau un brad artificial, anul acesta este bine să ne axăm pe simplitate. Este bine ca bradul să fie aerisit, să putem observa şi verdele caracteristic. Astfel, este recomandat să nu umplem pomul de Crăciun cu ghirlande de toate culorile sau cu globuri imense”, declară Mihaela Bejan, designer de interior.

Potrivit acesteia, în 2023 la îmbodobirea bradului putem opta pentru fundiţe de diverse culori, puţin mai mari, care să înlocuiască ghirlandele. Totodată, globurile ar putea fi înlocuite cu decoraţiuni de lemn, ce oferă bradului un aspect mai natural.

„Luminiţele din brad, pentru că multe persoane nu doresc să renunţe la ele, este bine să fie de o singură culoare. Aici ne referim mai exact la culori calde, care să nu fie prea deranjante", a precizat Mihaela Bejan, designer de interior.

Brad artificial sau brad natural?

Conform celor care se ocupă de design interior, există o mulțime de lucruri care trebuie luate în calcul în momentul în care alegem să împodobim locuința pentru Crăciun. Astfel, alegerea bradului perfect este un element foarte important.

,,Cu toții ne dorim să avem un brad cât mai frumos, bogat în crenguțe, care să fie împodobit așa cum ne dorim. Cu siguranță, mulți au dubii dacă ar trebui să cumpere brad natural sau brad artificial. În general, recomandăm bradul natural persoanelor care locuiesc la o casă cu curte. Un brad natural, amplasat în exteriorul casei, împodobit frumos, va oferi un aer de poveste grădinii respective”, spune Mihaela Bejan.

Ea recomandă, pentru interior, brad în ghiveci, chiar dacă are dimensiuni mai mici.

„Aceștia vor oferi un aspect plăcut, vor face parte din decor, ca o plantă de apartament. Totodată, pentru apartamente este recomandat să folosim brad artificial, care poate fi găsit în toate dimensiunile și toate formele", a mai precizat designerul de interior.  

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite