Când își deschid porțile Târgurile de Crăciun din București: Surprizele pregătite pentru vizitatori

0
Publicat:

Se apropie sărbătorile de iarnă și tot mai multe târguri de Crăciun din diverse orașe din țară și-au deschis porțile. În această săptămână se vor deschide și cele din Capitală, iar multe surprize îi așteaptă pe vizitatori.

Târgurile de Crăciun din Bucuresti se deschid în această săptămână - Foto Arhiva
Târgurile de Crăciun din Bucuresti se deschid în această săptămână - Foto Arhiva

Bucureștenii se vor bucura în acest an de trei Târguri de Crăciun, iar cel mai mare, care este comprabil cu cele europene, va fi cel din Piața Constituției.  

În această săptămână, Capitala se va îmbrăca în haine de sărbătoare. Pe 30 noiembrie, Primăria Capitalei a anunțat că se vor aprinde și luminițiele de Crăciun.  

În acest an, în București sunt organizate trei târguri de Crăciun, care îi așteaptă pe vizitatori cu o mulțime de evenimente, astfel, cel mai important târg se va ține în Piața Constituției, iar alte două îi vor aștepta pe locuitorii Capitalei în parcul din Drumul Taberei și în parcul I.O.R. 

West Side Christmas Market se deschide miercuri 

Târgul de Crăciun din parcul din Drumul Taberei se numește West Side Christmas Market și își va deschide porțile miercuri, pe 29 noiembrie, la ora 19:00, potrivit Primăriei Sectorului 6. 

Evenimentul este organizat de Untold Universe alături de Primăria Sectorului 6 și a ajuns la a treia ediție. Anul trecut, acest târg a fost votat drept  cel mai frumos târg de Crăciun din România şi a atras 1 milion de vizitatori, potrivit Agerpres. 

West Side Christmas Market -  Foto Facebook Primaria Sector 6
West Side Christmas Market - Foto Facebook Primaria Sector 6

Acest eveniment va fi deschis până pe 27 decembrie și își așteaptă vizitatorii cu luminițe și decoruri de poveste, roată panoramică, patinoar, carusel, concerte, atelierul spiridușilor, căsuța lui Moș Crăciun și multe alte surprize, potrivit oranizatorilor. 

West Side Chistmas Market este primul târg de Crăciun care se deschide în București. Un concert Fuego, aprinderea luminilor de sărbătoare și un foc de artificii vor marca deschiderea târgului din Sectorul 6. 

De asemenea, în minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie vor avea loc mai multe concerte susținute de Bibi; Irina Sârbu & Band; Holy Molly și Gaşca Zurli. 

Căsuța lui Moș Crăciun îi așteaptă pe copii în fiecare zi, de luni până vineri între orele 16,00 şi 21,00, iar în weekend de la 11,00 la 22,00. Pe 1 Decembrie, Căsuţa lui Moş Crăciun se va deschide de la 15,00. 

West Side Christmas Market va rămâne deschis până pe 27 decembrie şi va funcţiona după următorul program: luni – vineri: 12,30 – 22,30; sâmbătă – duminică: 11,00 – 22,30. 

Târgul de Crăciun din Piața Constituției se deschide joi 

Comparabil cu Târgurile de Crăciun din Europa, evenimentul organizat în Piața Constituției, din București, se va deschide joi, pe 30 noiembrie, potrivit Primăriei Capitalei.  Acesta va fi deschis până pe 26 decembrie.  

Un brad înalt de 30 de metri, îmbrăcat în cetină, decorațiuni luminoase, căsuțe care vând meșteșuguri și dulciuri tradiționale, dar și mai multe scene pe care vor urca ansambluri și artiști care vor interpreta colinde și muzică specifică sărbătorilor îi așteaptă pe bucureșteni. 

De asemenea, copii vor putea intra în Casa lui Moș Crăciun. Acest eveniment se află la cea de-a XVI-a ediție. 

Deschiderea Târgului de Crăciun din Piața Constituției coincide cu  aprinderea luminițelor festive în Capitală. 

Mai mult de 130 de căsuțe, în care puteți găsi globuri pictate manual, coronițe, ornamente, bijuterii sau cosmetice naturale și multe altele, își așteaptă clienții la acest târg de Crăciun. 

Nu vor lipsi nici căsuțele care vând vin fiert sau preparate tradiționale, cum ar fi cozonaci, prăjituri, ciocolată de casă sau turtă dulce.  Copii pot urmări piese de teatru, iar din 15 decembrie îl pot întâlni pe Moș Crăciun. 

Târgul de Crăciun din Parcul I.O.R. se deschide vineri 

Un al treilea târg de Crăciun, în București, se va deschide vineri, pe 1 Decembrie și se va ține în  Parcul IOR. 

Denumit „Orașul lui Moș Crăciun” , târgul  îi așteaptă pe bucureșteni cu un patinoar spectaculos.  De asemenea, Moș Crăciun va fi prezent pentru a asculta dorințele copiilor. 

Nu vor lipsi bunătățile specifice acestei sărbători. Cei mici pot alege din mai multe activități interesante, iar adulții pot savura un pahar de vin fiert în timp ce admiră decorul de poveste. 

Târg de Crăciun pentru copii, la Opera Comică 

Târgul „Poveste de Crăciun”, organizat în curtea Operei Comice pentru Copii, și-a deschis porțile de pe 17 noiembrie. 

Târgul Poveste de Crăciun -  Foto Facebook Opera Comică
Târgul Poveste de Crăciun - Foto Facebook Opera Comică

Acesta va fi deschis până pe 30 decembrie, după următorul program: 

  • orele 16:00-21:00: vinerea și în perioada 18-21 decembrie 
  • orele 10:00-21:00: sâmbăta, duminica și în zilele de 30 noiembrie, 1, 26, 27, 28, 29 decembrie 
  • închis: pe 24 și 25 decembrie. 

Copii pot Zbura cu sania sau se pot bucura de Patinoar, Derdeluș, Trenuleț și Carusel. Acestea sunt doar câteva dintre atracțiile unice care îi așteaptă pe micii vizitatori în târgul dedicat copiilor. 

De asemenea, vizitatorii pot alege din bunătățile vândute de comercianți sau pot intra în atmosfera magică cu ajutorul colindelor, cântate de corurile de copii din Programul Național Cantus Mundi. 

Pentru prima dată, parcul de aventură din curtea Operei Comice va fi deschis și în sezonul rece. Ateliere, spectacole și Librăria lui Moș Crăciun sunt alte atracții ale acestui eveniment. 

Târgui de Crăciun din toată țara 

Locuitorii Capitalei pot alege dintr-o mulțime de evenimente pentru a intra în atmosfera magică a sărbătorilor de iarnă. Însă și cei care locuiesc în alte orașe din țară se pot bucura de unele dintre cele mai frumoase Târguri de Crăciun. 

Târgul de Crăciun din Sibiu s-a deschis pe 17 noiembrie 2023 și își așteaptă vizitatorii până pe 2 ianuarie 2024. 

Târgul de Crăciun din Oradea s-a deschis pe 26 noiembrie și poate fi vizitat până pe 26 decembrie. 

Târgul de Crăciun din Brașov își deschide porțile pe 30 noiembrie 2023 și va fi deschis până pe 8 ianuarie 2024. 

De pe 17 noiembrie poate fi vizitat și Târgul de Crăciun din Craiova, până pe 2 ianuarie 2024.

Târgul de Crăciun din Timișoara poate fi vizitat de pe 26 noiembrie 2023 până pe 7 ianuarie 2024.

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca este deschis de pe 24 noiembrie 2023 până pe 1 ianuarie 2024. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite