Femeile, cuprinse de „febra fitnessului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeile, tot mai interesate de un stil de viaţă sănătos. FOTO Arhivă Adevărul
Femeile, tot mai interesate de un stil de viaţă sănătos. FOTO Arhivă Adevărul

Inspirate de vedete precum Madonna şi Cameron Diaz, tot mai multe femei devin dependente de fitness. Muşchii tonifiaţi şi abdomenul bine conturat au devenit o obsesie pentru reprezentantele sexului frumos.

Un sondaj efectuat de britanici pe un eşantion de 2.000 de persoane care merg la sala de fitness a arătat o creştere cu până la 62% faţă de acum un an al numărului femeilor care fac sport. Deşi este încă o activitate practicată, în cea mai mare parte, de bărbaţi, proporţia femeilor care merg la sală a crescut în mod semnificativ, de la 9 la 14,6%.

Pe lângă faptul că au început să meargă mai des la sală, femeile au început să consume suplimente proteice, pentru a obţine rezultate mai bune într-un timp mai scurt. Sondajul a dezvăluit că cele mai populare produse proteice consumate de femei sunt shake-urile, batoanele cu proteine sau suplimentele de vitamine şi minerale.

Femeile care merg la sală de până la cinci ori pe săptămână au, în medie, 24 de ani. Spre deosebire de bărbaţi, femeile nu fac sport din dorinţa de a-şi dezvolta musculatura, ci pentru că îşi doresc să ardă grăsimile şi să se tonifieze. 

„Numărul femeilor care adoptă un stil de viaţă sănătos, cu o alimentaţie corectă şi mult sport, este în creştere. Beneficiile exerciţiilor ne influenţează chiar şi viaţa socială. Pe lângă sport, trebuie să te asiguri că eşti odihnit, hidratat şi că ai o nutriţie bună. De asemenea, asigură-te că nu lucrezi de fiecare dată aceeaşi muşchi. Fă mai multe tipuri de sport. Cât despre suplimente, cred că acestea sunt ok, atâta timp cât ştii ce iei. De asemenea, v-aş sfătui să staţi departe de diete şi să vă concentraţi pe un plan nutriţional echilibrat, cu trei mese pe zi şi două gustări care includ carne slabă şi legume, dar şi carbohidraţi. Staţi departe de mâncarea procesată şi băuturile dulci”, a specificat Jean LK, deţinătorul site-ului www.Timed-Fitness.com.

Româncele, pasionate de sport

„Ceea ce se observă în ultima vreme în România este, într-adevăr, un interes crescut pentru sport şi pentru un stil de viaţă sănătos. Eu, care deţin o sală exclusiv pentru femei, vă pot spune că doamnele şi domnişoarele nu sunt interesate de creşterea masei musculare, ci de tonifierea corpului prin sport şi prin antrenamente diversificate. Noi promovăm un stil de viaţă sănătos, ceea ce înseamnă o alimentaţie sănătoasă, combinată cu sport, şi nu recomandăm suplimentele proteice”, a declarat Cori Grămescu, una din cele mai populare antrenoare de fitness din Bucureşti.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite