Cum ne influenţează vârsta alegerile din supermarket

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă au mai multă experienţă de viaţă, oamenii în vârstă devin mai puţin inspiraţi când vine vorba de cumpărături, spun specialiştii. Rezultatele unui studiu realizat recent arată că cele mai avantajoase alegeri la supermarket le fac tinerii şi nu pensionarii.

Concluziile unui experiment coordonat de cercetătorii Univerisităţii Bangor, din North Wales, arată că tinerii „ochesc“ cele mai bune  oferte când merg la cumpături. Raţionali şi economi, aceştia par să se descurce mai bine la târguielile zilnice decât pensionarii, care fac alegeri de natură emoţională, afirmă experţii.

Pentru a formula aceste teorii, specialiştii britanici au investigat cu ajutorul rezonanţei magnetice nucleare 30 de respondenţi. Aceştia au avut de ales între mai multe oferte promoţionale, cu condiţia să economisească cât mai mult posibil. Doctorul Paul Mullins, autorul studiului, a declarat că tinerii au dovedit un comportament mai raţional decât pensionarii. „Concluziile sunt destul de neobişnuite, căci potrivit credinţei populare, bătrânii sunt mai descurcăreţi când vine vorba de negociere“, a explicat Mulllins.

Mai mult, rezultatele au arătat că bărbaţii sunt la fel de pricepuţi la târguieli ca şi femeile, în ciuda stereotipurilor din popor, potrivit cărora reprezentantele sexului frumos s-ar descurca mai bine în piaţă, la aşa-zisele negocieri de preţuri, relatează „Daily Mail“.

„Investigarea prin rezonanţă magnetică nucleară ne-a ajutat să înţelegem ce anume transformă o ofertă obişnuită într-una atrăgătoare. Astfel, în unele cazuri, alegerea ţine de sfera raţională, în timp ce în alte cazuri, cumpărăturile efectuate sunt mai degrabă rezultatul unor opţiuni de natură emoţională“, a explicat şi specialista Emily Cross.

Citeşte şi:

Dependenţa de cumpărături: plăcerea vine din anticiparea momentului 

Câte calorii ard femeile la cumpărături 

Ghid de cumpărături. Pe ce nu trebuie să dăm banii în luna decembrie 

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite