Ghid de cumpărături. Pe ce nu trebuie să dăm banii în luna decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Economiştii ne recomandă să nu cumpărăm decoraţiuni în luna decembrie FOTO: Adevărul
Economiştii ne recomandă să nu cumpărăm decoraţiuni în luna decembrie FOTO: Adevărul

Oamenii şi-au făcut un obicei din a-şi face cumpărăturile de Sărbători în ultima lună din an, când preţurile produselor cresc considerabil.

Mai sunt mai puţin de trei săpămâni până la Crăciun şi cei mai mulţi am început deja să facem „pomelnicele de iarnă“, să trebăluim prin gospodărie, pentru a curăţa şi decora casele.Cuprinşi de febra cumpărăturilor de iarnă, riscăm să cheltuim sume uriaşe pe lucruri a căror cumpărare am putea să o mai amânăm, explică specialiştii în vânzări pentru publicaţia Business Insider.

Iată câteva dintre cele mai neinspirate cumpărături pentru decembrie:

Decoraţiuni

După Crăciun, cutiile cu globuri, beteala şi ornamentele vor fi comercializate la preţuri cu 70% mai mici decât cele practicate la începutul lunii decembrie, spun specialiştii. Atunci este cel mai bun moment în care îţi poţi face provizii pentru anul viitor.    

Bijuterii  

Colierele cu perle, cerceii şi brăţările din aur nu sunt cele mai ieftine opţiuni de Sărbători, din contră. În cele mai multe cazuri, retailerii au grijă să dubleze preţurile în perioada de iarnă şi să profite de generozitatea clienţilor. Cei care vor să aibă o nouă pereche de cercei în cutia cu bijuterii ar trebui să amâne sesiunea de cumpărături pentru luna ianuarie sau martie, când industria accesoriilor „mai scapă“ de preţurile piperate.

Electronice şi electrocasnice 

Cei care au ratat reducerile de „Black Friday“ pot să aştepte până în luna ianuarie sau februarie pentru a cumpăra un televizor, o cameră foto, un laptop sau o maşină de spălat. 

Calendare pentru anul 2014

Până şi calendarele valabile pentru anul următor sunt mult mai ieftine la sfârşitul lunii ianuarie. 

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite