VIDEO Cele mai frumoase concerte:un nou Crăciun vienez cu Edvin Marton, la Sala Palatului, şi Ruxandra Donose, la Sala Radio

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vienna Strauss Orchestra va concerta la Sala Palatului în această-seară, alături de celebrul violonist Edvin Marton, care va cânta lao vioară Stradivarius          FOTO: vreaubilet.ro
Vienna Strauss Orchestra va concerta la Sala Palatului în această-seară, alături de celebrul violonist Edvin Marton, care va cânta lao vioară Stradivarius          FOTO: vreaubilet.ro

Pe violonistul Edvin Marton, cu al său Stradivarius, îl putem aplauda astă-seară la Sala Palatului, la un "Crăciun vienez". La Sala Radio, putem asculta trei voci excepţionale, cu Ruxandra Donose cap de afiş, în concertul "Trei dive". Dacă soprana Marianne Cornetti cântă, tot în această-seară, la Opera Naţională, la rândul lor, Horaţiu Mălăele şi Ion Caramitru, ne invită, mâine, la spectacolul "Caramitru -Mălăele, un Crăciun şi două stele".

“Craciunului Vienez” de anul acesta, ce se va desfasura pe 21 decembrie la Bucureşti, îl va aduce in fata spectatorilor pe Edvin Marton - celebru compozitor, dar şi un excelent maestru al viorii. Artistul va răsfăţa, astă-seară, auditoriul, şi în calitate de dirijor, cu sunetele divine redate de veritabila vioară Stradivarius, folosită doar in concertele de mare anvergura susţinute pe tot mapamondul.

Extrem de apreciat pentru colaborarile muzicale cu Seal, Zucchero, Lou Bega, Supertramp şi chiar Gloria Gaynor, dar şi pentru momentele artistice inedite alături de patinatorul rus Evgeni Plushenko, Edvin Marton va evolua pe scena Salii Palatului, alături de Vienna Strauss Orchestra Edvin Marton va “picta” atmosfera feerică a tabloului de sărbătoare tipic vieneză pe acordurile celebrei sale viori Stradivarius, oferind regalului muzical nu numai un „ton” sublim de vioară, ci şi propriul stil - energic şi plin de pasiune.

  „Ne-am decis să îl invitam pe Edvin Marton la acest spectacol deorece este binecunoscut faptul ca aportul său transformă orice concert într-un spectacol performant in care divertismentul se imbină cu sunetul absolut original, astfel că reprezentaţia din decembrie se va constitui cu siguranţă într-o reală experienţa artistică pentru public. Participarea acestui artist de calibru la concertul din decembrie confirmă valoarea brandului Craciun vienez, constituit intr-un eveniment asteptat si apreciat in fiecare an ”, menţionează Pepino Popescu.

edvin marton

 În concert alături de solişti şi dansatori de balet  de la Opera din Viena, Vienna Strauss Orchestra va aduce la viaţă compoziţiile muzicale uimitoare ale Johann Strauss şi Wolfgang Amadeus Mozart, ce îi încântă pe amatorii genului chiar şi după 180 de ani. Preţul biletelor este 80 şi 300 de lei.

Cele trei dive de la Sala Radio

Trei voci de aur, trei artiste lirice care au cântat în cele mai importante săli de operă sau de concert din lume, au fost distinse cu premii internaţionale şi au fost partenere ale celor mai mari solişti de operă din ţară şi de peste hotare - mezzo-soprana Ruxandra Donose şi sopranele Adina Niţescu şi Teodora Gheorghiu - revin în România pentru a oferi publicului un concert extraordinar de Crăciun: "Cele trei dive".

Mezzosoprana Ruxandra Donose

 Alături de Orchestra Naţională Radio, sub bagheta unuia dintre cei mai apreciaţi tineri dirijori români, Tiberiu Soare, arii, duete şi uverturi din celebre opere semnate de  Rossini, Verdi, Saint-Saëns, Bellini, Donizetti,  Puccini sau Wagner vor răsuna în această seară, de la ora 19.00, Sala Radio din capitală, dar şi pe frecvenţele on air din întreaga ţară ale posturilor Radio România Cultural şi Radio România Muzical.

Cu un nume deja consacrat pe marile scene ale lumii, Ruxandra Donose are o carieră impresionantă, parcursul său artistic cuprinzând concerte şi spectacole de operă pe scenele unor importante edificii ale vieţii muzicale.

La rândul ei, soprana Teodora Gheorghiu a participat la numeroase cursuri de măiestrie şi a fost distinsă cu premii în competiţii dintre care amintim: Concursul „Regina Elisabeta” de la Bruxelles, Concursul „Julian Gayarre” - Pamplona şi Concursul „George Enescu” - Bucureşti.  În anul 2004, a debutat pe scena Operei de Stat din Viena.

Adina Niţescu  a fost apreciată de public, dar şi de critica internaţională pentru interpretarea sa emoţionantă a unor celebre roluri lirice de operă italiană: rolurile principale din Manon Lescaut, Madama Butterfly, Tosca (G. Puccini), Margherita din Mefitsofele (A. Boito) şi Maddalena din Andrea Chenier (A. Giordano).

Marianne Cornetti, în "Aida", la Opera Naţională

Celebra mezzo-soprană americană Marianne Cornetti va cânta, de la 18.30, în această-seară, în spectacolul extraordinar de Crăciun, la Opera Naţională Bucureşti (ONB). În acest an, pe scena ONB va avea loc spectacolul „Aida” (Giseppe Verdi),  în care vor evolua invitaţii speciali:  celebra mezzo-soprană  americană  Marianne Cornetti şi tenorul de origine bulgară Kamen Chanev - vineri, 21 decembrie (18.30).

Marianne Cornetti este una dintre cele mai valoroase mezzo-soprane verdiene ale prezentului. A cântat alături de Placido Domingo şi a evoluat pe scene din întreaga lume, printre care Scala din Milano, Metropolitan Opera din New York, Royal Opera House (Covent Garden -Londra).

image

În acest an, Marianne Cornetti a fost invitată de ambasadorul SUA în România, Mark Gitenstein, pentru a sărbători la Bucureşti Ziua Independenţei Statelor Unite, prilej cu care artista a cântat imnul naţional american. Marianne Cornetti se află pentru prima oară pe scena ONB.

Alături de Marianne Cornetti, care va interpreta rolul Amneris şi de Kamen Chanev, care va da viaţă personajului Radames, din distribuţie mai fac parte:  Mihnea Lamatic, Mariana Colpoş, Sorin Drăniceanu (artist invitat), Ştefan Ignat, Liviu Indricău, Dorina Cheşei. Solişti balet: Laura Blică Toader, Diana Tudor, Raul Oprea.  Conducerea muzicală îi aparţine dirijorului Adrian Morar.

"Caramitru - Mălăele, un Crăciun şi două stele"

La rândul lor, actorii Ion Caramitru şi Horaţiu Mălăele urcă de două ori în aceeaşi zi, sâmbătă, pe scena din Sala Mare a Teatrului Naţional Bucureşti (TNB), pentru două ediţii de gală ale spectacolului "Caramitru - Mălăele, un Crăciun şi două stele".

În apropierea Crăciunului, Ion Caramitru şi Horaţiu Mălăele îşi reiau dialogurile de la Teatrul Naţional din Bucureşti, pentru a le spune poveşti de iarnă celor care le-au fost pentru un an alături. Cei doi mari actori îşi aşteaptă prietenii în vreme de sărbătoare, cu versuri şoptite şi cu istorioare cu aromă de cetină, duse mai departe, în magice ecouri, de sunetul dulce al vechilor colinde româneşti, cântate de extraordinarul violoncelist Adrian Naidin.

Aplaudat în toată ţara alături de faimoasa orchestră austriacă Johann Strauss Ensemble, Adrian Naidin adună poveştile şi visele acestui Crăciun, pentru a face din ele cânt de sărbătoare.

Ediţia specială a spectacolului "Caramitru - Mălăele, un Crăciun şi două stele" va avea loc sâmbătă, de la ora 17.00, în Sala Mare a Teatrului Naţional din Bucureşti. De la ora 20.30, cei doi actori vor urca din nou pe scenă, pentru cea de-a doua întâlnire cu publicul iubitor de teatru.
 

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite