VIDEO Banksy a arătat cum a instalat mecanismul care a distrus un tablou de un milion de lire imediat după vânzare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
banksy tablou autodistrus

Celebrul artist britanic Banksy a publicat pe Instagram un video în care arată cum, în urmă cu mai mulţi ani, a încorporat într-un tablou o tocător de hârtie pentru a distruge opera de artă în caz că va fi vreodată scoasă la licitaţie.

Iar tocătorul a funcţionat vineri, la puţin timp după ce tabloul „Fata cu balon“, realizată de Banksy în 2006, s-a vândut cu suma-record de 1.041.000 de lire sterline. Videoclipul a fost şters de pe contul de Instagram al lui Banksy, dar  nu înainte de a fi fost republicat pe un cont al unui angajat Sotheby's, alături de un citat din Picasso:  Nevoia de a distruge e tot o nevoie creativă (The urge to destroy is also a creative urge).

Mecanismul care a transformat tabloul în maculatură era ascuns în ramă şi a fost activat de la distanţă.

        View this post on Instagram                   😲Audacious 👾Repost @banksy with @get_repost ・・・ . “The urge to destroy is also a creative urge” - Picasso -|| #streetart #streetartist #streetarteverywhere #streetartlondon #graffiti #graffitiart #art #artist #instagraffiti #urban #london #instastreetart #mural #urbanart #wall #wallart #England #streetartondon #video #banksy #instagood #instapic #graff #sothebys #shredder A post shared by Eoin Heffernan (@eoin_heffernan) on Oct 6, 2018 at 7:07am PDT

La scurt timp după incident, în apropiere de intrarea în Sotheby, a fost văzut un bărbat îmbrăcat în negru şi purtând ochelari de soare şi pălărie care se certa cu agenţii de pază, aspect ce i-a determinat pe unii să speculeze că însuşi Banksy a fost cel care a apăsat butonul care a distrus lucrarea. Deşi nimeni nu poate confirma speculaţiile, cert este că pe pagina oficială de Instagram a artistului britanic a apărut o fotografie care ilustra momentul în care opera era distrusă, cu descrierea: „Going, going, gone...“ („Se duce, se duce, s-a dus...“).

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite