Opera lui Matei Călinescu revine în atenţie printr-o serie de autor, lansată în prezenţa ambasadorului SUA

0
0
Matei Călinescu (1934-2009)
Matei Călinescu (1934-2009)

Joi, 9 iunie,  la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, va avea loc lansarea primelor trei volume ale seriei de autor Matei Călinescu, publicată la editura Humanitas. Evenimentul va începe la ora 19.00.

Sunt invitaţi: Excelenţa Sa Domnul Hans Klemm, ambasador al Statelor Unite ale Americii în România, Ion Vianu, Dan C. Mihăilescu şi Raluca Dună.

Vor fi prezentate „Un altfel de jurnal: Ieşirea din timp“, text inedit, „Portretul lui M“ şi „Viaţa şi opiniile lui Zacharias Lichter“.

„Un altfel de jurnal: Ieşirea din timp“ este jurnal în care autorul vorbeşte despre relaţia sa cu timpul şi viaţa. „Portretul lui M“ este un portret biografic al lui Matthew, fiul autorului. Matthew suferea de autism şi epilepsie, murind la vârsta de 25 de ani. „Viaţa şi opiniile lui Zacharias Lichter“ se axează pe nebunia ca formă de evadare dintr-un regim totalitar, scrisă sub formă de eseuri şi poezii.

Adriana Bittel, scriitoare, a declarat:

O necesară ediţie de opere complete îl va păstra pe Matei Călinescu viu şi în viitoarele generaţii, pentru care sunt convinsă că va fi un clasic. - Adriana Bittel

Matei Călinescu s-a născut în 1934, la Bucureşti. A fost un scriitor, critic şi teoretician literar. A predat literatura comparată la Univeristatea Indiana din Bloomington, Statele Unite, unde  a fost declarat profesor eremit. La aceaşi universitate a condus un centru de Studii Româneşti, singurul din Statele Unite. A scris poezie, critică liteară şi eseuri. A murit în 2009, la Bloomington.

matei calinescu
Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite