BOOKFEST O nouă ediţie a Levantului. Cărtărescu, sărbătorit la salonul de carte FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lidia Bodea, Mircea Cărtărescu, Cosmin Ciortoş şi Ioana Pârvulescu
Lidia Bodea, Mircea Cărtărescu, Cosmin Ciortoş şi Ioana Pârvulescu

Sâmbătă,  Mircea Cărtărescu s-a întâlnit cu citorii şi a prezentat noua ediţie a Levantului. Alături de Ioana Pârvulescu, Lidia Bodea şi Cosmin Ciotloş, cel care a scris notele  noii ediţii, autorul a încercat să recreeze la Bookfest  atmosfera unui cenaclu literar, după care a acordat autografe pe volumele sale.

Ioana Pârvulescu l-a descris pe  Mircea Cărtărescu din perspectiva de debutant şi a menţionat importanţa noii generaţii de cititori a „Levantului“. Această nouă ediţie conţine, în cuvintele Ioanei Pârvulescu, un aparat critic care clasicizează orice mare scriitor.

Mircea Cărtărescu a declarat despre noile ediţii ale volumelor „Levantului“ şi „Solenoid“:

Avem două cărţi splendide, finisate până la ultimul detaliu[...] Mi se pare o bijuterie, un lucru nespus de frumos.[...] Solenoid este cartea care trebuia să fie.

Cosmin Ciotloş, care  debutează cu aceste note, a vorbit despre dorinţa sa de studiu şi de încercările de a evita acel „jargon academic“.  

Volumul„Levantul“, considerat  o sinteză a literaturii române, are în noua ediţie un design creativ. Notele reuşesc să introducă cititorii în universul Levantului şi să prezinte  scriitori sau concepete cu care poate cititorul nu este foarte familiarizat.  Totuşi aceste note nu sunt academice, ci ele „deschid nenumărate uşi care duc spre o încăpere în care se află ceva din literatura română.“

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite