Mihaela Ursuleasa era cetăţean austriac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pianista Mihaela Ursuleasa era cetăţean austriac, conform Ministerului Afacerilor Externe (MAE). Artista ar putea fi înmormântată în România, pentru că nu are un loc de veci în Austria. Pe site-ul artistei, a apărut un apel pentru donarea de fonduri fetiţei sale, Ştefania, în vârstă de şapte ani.

Pianista Mihaela Ursuleasa a fost găsită moartă în apartamentul ei din Viena joi, de impresara sa, Andreea Butucariu.  Poliţia austriacă indică drept cauză probabilă a morţii pianistei o "hemoragie cerebrală" sau o "căzătură fatală". Totodată, a fost indicată drept cauză a morţii o rupere a unui anevrism cerebral, în presa germană citată de AFP.

Impresara sa, Andreea Butucariu, a postat un mesaj pe siteul oficial al artistei (www.ursuleasa.com): "Pianista Mihaela Ursuleasa a fost găsită moartă în apartamentul ei din Viena, oraşul ei adoptiv, în dimineaţa zilei de 2 august 2012. Medicul legist a declarat că decesul a fost cauzat de o comoţie cerebrală. Avea doar 33 de ani (un număr magic)". În mesaj, se face un apel să se facă donaţii pentru fiica artistei de şapte ani, Ştefania.

   

Cetăţean austriac

MAE a precizat, vineri, că pianista Mihaela Ursuleasa era cetăţean austriac, iar Ambasada României la Viena nu a fost notificată din acest motiv cu privire la decesul acesteia. "Ambasada României la Viena a luat legătura cu autorităţile austriece competente, care au confirmat decesul. Menţionăm că Ambasada României la Viena nu a fost notificată de către autorităţile austriece deoarece doamna Ursuleasa era cetăţean austriac", se arată în precizarea MAE, citată de Mediafax.

În plus, Cătălin Mihăilescu, ataşatul de presă al Ambasadei României la Viena, a precizat că până vineri la prânz familia pianistei decedate nu a contactat reprezentanţa diplomatică a României pentru a solicita vreun fel de asistenţă.

Mihaela Ursuleasa ar putea fi înmormântată în România, pentru că ea nu avea un loc de veci în Austria. Potrivit site-ului oficial al pianistei, informaţii despre înmormântare vor fi făcute publice miercuri sau joi.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite