Mălăele şi Caramitru fac „Teatru pe Drumul Sării”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mălăele (stânga), Adrian Naidin (centru) şi Ion Caramitru (dreapta) în „Câte'n lună şi în stele/ Caramitru, Mălăele”    FOTO http://www.ziarulfaclia.ro
Mălăele (stânga), Adrian Naidin (centru) şi Ion Caramitru (dreapta) în „Câte'n lună şi în stele/ Caramitru, Mălăele”    FOTO http://www.ziarulfaclia.ro

Prima ediţie a Festivalului „Teatru pe Drumul Sării” începe la Turda în 16 octombrie. Evenimentul, care se va derula pe parcursul a trei zile şi este organizat de Teatrul Municipal din Turda. În cadrul acestuia, actorii Horaţiu Mălăele şi Ion Caramitru vor face spectacol alătruri de violoncelistul Adrian Naidin în „Câte'n lună şi în stele/ Caramitru, Mălăele”.

„Teatru pe Drumul Sării” are o dublă dimensiune: pe de o parte, oferă comunităţii locale ocazia de a vedea spectacole de top, atât pentru adulţi cât şi pentru copii. Pe de altă parte, permite actorilor turdeni şi invitaţi şi studenţilor contactul cu personalităţi teatrale, prin ateliere şi conferinţe. 

Programul festivalului include trei spectacole. „Cabaretul cuvintelor” de Matei Vişniec, în regia lui Ştefan Iordănescu, o coproducţie a Teatrului Municipal Turda cu Teatrul Naţional din Timişoara, este premiera care deschide festivalul marţi seara. Interpreţi sunt Cătălin Ursu, Paula Frunzetti, Mădălina Ghiţescu sau Diana Roşca.

Celelalte două spectacole prezentate în festival sunt „Câte'n lună şi în stele/ Caramitru, Mălăele”, cu participarea violoncelistului Adrian Naidin, şi „Gaiţele” de Al. Kiriţescu, în versiunea lui Alexandru Dabija de la Teatrul Odeon.

De altfel, Alexandru Dabija se va afla la Turda, alături de alţi cunoscuţi oameni de teatru: Alexander Hausvater, Petru Vutcărău, Mihai Măniuţiu, Radu Macrinici, toţi urmând să susţină ateliere sau să prezinte conferinţe publice. 

Festivalul ”Teatru pe Drumul Sării” include şi o secţiune dedicată copiilor, cu un spectacol stradal al lui Marian Râlea, o reprezentaţie cu „Cenuşăreasa” a Teatrului Ariel din Râmnicu Vâlcea şi un atelier de machiaj destinat copiilor sub 16 ani al actriţei Melania Ursu.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite