FESTIVAL. „Viaţa e frumoasă” din nou la Teatrul Naţional de Operetă Ion Dacian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Festivalul "Viaţa e frumoasă" se va desfăşura în perioada 8-18 noiembrie FOTO: Teatrul Naţional de Operetă "Ion Dacian"
Festivalul "Viaţa e frumoasă" se va desfăşura în perioada 8-18 noiembrie FOTO: Teatrul Naţional de Operetă "Ion Dacian"

Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” găzduieşte cea de-a cincea ediţie a Spectacolului Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical intitulat „Viaţa e frumoasă”. Evenimentul se va desfăşura în perioada 8-18 noiembrie 2012 şi reuneşte spectacole muzical-operetă, teatru, dans, concerte, recitaluri, ateliere şi conferinţe.

Scopul ediţiei de anul acesta este de a marca aniversarea unui eveniment care dă contur unei forme de spectacol aflată la intersecţia teatrului, dansului fotografiei, filmului şi muzicii. 

Festivalul care se desfăşoară deja de cinci ani este o sărbătoare a spectacolului muzical, compus din muzică, teatru şi dans, elemente incluse în programul festivalului.  

Selecţia ediţiei a V-a în ceea ce priveşte spectacolele şi concertele de operetă şi musical, cele mai cunoscute sunt „Visul unei nopţi de vară”, în regia lui Radu Afrim, Iaşi, „Marusia”, din partea Teatrului Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski” din Constanţa şi „Micul Prinţ” – spectacol pentru copii, al Teatrului de Păpuşi din Armenia. 

Din rândul concertelor  din cadrul acestei ediţii amintim de cel al solistei portugheze Dulce Pontes, de trupa Old Fish Jazzband din Germania, precum şi concerte de muzică religioasă ale Corului Teatrului Naţional de Operetă “Ion Dacian” din Bucureşti. 

Gale internaţionale, la Bucureşti

De asemenea, spectacolul găzduieşte Gala internaţională de operetă – de la Bucureşti la Viena, dedicat în exclusivitate operetei româneşti şi vieneze, în interpretarea soliştilor din Rusia, Ucraina, Bulgaria, Ungaria şi România. O altă gală prezentă la Teatrul Naţional de operetă „Ion Dacian” este Gala internaţională de musical, care încearcă să propună publicului român, puţin obişnuit cu acest gen, musicalul ca formă de spectacol total. 

Spectacolului Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical "Viaţa e frumoasă" propune şi spectacole-experiment, conferinţe, lansări de carte şi CD, expoziţii şi ateliere de creaţie, pe care vi le vom prezenta detaliat în perioada 8-18 noiembrie 2012. 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite