„Fantoma de la Operă“, debut spectaculos la Opera Națională FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Nour și Irina Baianț au cucerit publicul la premiera celebrului musical scris de Andrew Lloyd Weber și pus în scenă la București.

„Fantoma de la Operă“, debut spectaculos la Opera Națională FOTO Opera Națională București
„Fantoma de la Operă“, debut spectaculos la Opera Națională FOTO Opera Națională București

Musicalul „Fantoma de la Operă“ a avut pe 31 martie premiera pe scena Operei Naționale din Bucureşti: un spectacol grandios, încheiat cu ovații și aplauze. O echipă uriașă de producție, aproape patru sute de oameni - scenografi, coregrafi și regizori – au lucrat la acest spectacol cu Adrian Nour și Irina Baianţ în rolurile principale.

Musicalul montat la București a oferit publicului o experiență unică, din care nu au lipsit muzica emoționantă, efectele speciale, decorurile spectaculoase și jocul actoricesc de excepție.

La realizarea producției operei bucureștene s-a lucrat cu echipe mixte de pe Broadway și de la London West End Theatre, nivelul artistic fiind similar celui newyorkez.

Regia spectacolului este semnată de Răzvan Ioan Dincă, iar dirijor este Daniel Jinga. Decorul și costumele îi aparțin lui Gary McCann, iar coregrafia e semnată de Violeta Dincă. Spectacolul din 31 martie s-a ținut cu casa închisă, iar pentru reprezentațiile din 1 și 2 aprilie au fost, de asemenea, vândute toate biletele. Totodată, cele cinci spectacole din luna mai (10, 11, 12, 13 și 14 mai) sunt sold-out.

La premiera de la Opera Nțională, spectatorii au fost martorii unei povești captivante despre dragoste, gelozie și mister, desfășurată în lumea muzicală a Parisului din secolul al XIX-lea și transpusă în Bucureștiul zilelor noastre. Prin această producție, Opera bucureșteană își propune extinderea publicului fidel, deschizându-se către o categorie cât mai amplă de spectatori.

„Fantoma de la Operă“, visul oricărui regizor 

Având premiera mondială în anul 1986, „Fantoma de la Operă“ a devenit una dintre cele mai  apreciate producții din istorie, fiind jucată în întreaga lume. Spectacolul este cunoscut pentru muzica sa, decorurile, regia, cât și pentru povestea captivantă. Aceasta se concentrează pe un personaj misterios numit Fantoma, care locuiește în subsolul Teatrului de Operă din Paris și care, îndrăgostindu-se de tânăra soprană Christine, îi oferă ajutorul pentru a-i îmbunătăți performanța artistică. Însă atunci când Christine începe să cunoască succesul, devine posesiv și chiar periculos.

Cu un număr total de peste 145 de milioane de spectatori și încasări de peste 5,6 miliarde de dolari (mai mari chiar decât ale celebrelor filme hollywoodiene „Titanic”, „ET” și „Star Wars”), „Fantoma de la Operă“ este cea mai longevivă producție de la Broadway, depășind recordul de 7486 de reprezentații stabilit de musicalul „Cats”.

„Fantoma de la Operă” a câștigat până în prezent 70 de premii importante, inclusiv trei premii Olivier, cel mai recent fiind Premiul Olivier pentru Cel Mai Popular Show în 2002, un Evening Standard Award, şapte Premii Tony (printre care Cel Mai Bun Musical), şapte Drama Desk Awards și trei Outer Critic Circle Awards.

„«Fantoma de la Operă» este un fenomen, este un titlu cu care te întâlnești o dată în viață. E foarte greu să nu vrei să montezi un astfel de spectacol. Este ceva cu totul uimitor ce se întâmplă. Au pus la vânzare biletele pentru primele spectacole și sunt sold out. Pur și simplu a fost bătaie pe locuri și nici nu a început promovarea. Este normal să fie așa, pentru că «Fantoma de la Operă» este un fenomen complex. Are o muzică excepțională, iar Andrew Lloyd Webber este un compozitor genial. Este un spectacol cu mister, cu iubire, care creează fascinație și pleci de la Operă cu muzica după tine și rămâne în tine zile întregi“, a declarat regizorul Răzvan Ioan Dincă la Adevărul Live.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite