„Croitoraşul cel viteaz“, o nouă premieră, joi, la Teatrul Ţăndărică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spectacolul „Croitoraşul cel viteaz“, noua premieră din stagiunea 2013-2014, va avea loc joi, 20 martie, de la ora 18.00. Cu acest prilej, Teatrul Ţăndărică va sărbători Ziua Mondială a Teatrului de Animaţie de pe 21 martie.

Spectacolul, în regia lui Daniel Stanciu, păstrează linia clasică a poveştii şi foloseşte mijloacele teatrului de animaţie cu păpuşi de diferite mărimi şi tehnici de mânuire. Noutatea vine din grafica şi animaţia digitală, special concepută pentru acest spectacol, care se pliază pe mânuirea păpuşilor, pe accentele muzicale şi pe elementele scenografice.

Personajul principal al poveştii este un croitor sărac, a cărui păţanie începe în timp ce unge o felie de pâine cu magiun. Supărat pe muştele care nu îl lasă să mănânce liniştit, omoară cu un prosop, dintr-o lovitură, şapte muşte. Încântat de fapta lui, coase pe brâu „Şapte dintr-o lovitură“. Această inscripţie îi va aduce faimă şi bogăţie. 

Basmul face parte din colecţia de povestiri a Fraţilor Grimm, Jakob (n. 1785) şi Wilhelm (n. 1786). Cei doi au fost folclorişti, lingvişti şi filologi, iar printre poveştile publicate de ei se mai numără: „Albă ca Zăpada“, „Hansel şi Gretel“, „Cenuşăreasa“ şi „Scufiţa roşie“. Prima culegere de basme a Fraţilor Grimm a fost publicată în 1812.  Cei doi lingvişti au început să lucreze, din 1838, la un dicţionar german de referinţă: Deutsches Wörterbuch, care a rămas neterminat. 

Din distribuţia spectacolului „Croitoraşul cel viteaz“ fac parte: Florin Mititelu, Ilona Hrestic, Jou Jou Drăgan, Simina Constantin, Viorel  Ionescu şi Paul Ion. 

image
Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite