Cele mai vândute cărţi din 2013. „Infernul“ lui Dan Brown a fost cea mai cumpărată carte din lume. În România, s-au căutat volumele lui Lucian Boia şi Tudor Chirilă

0
0

Cel mai cumpărat roman al anului 2013 este „Infernul“ lui Dan Brown, potrivit site-ului www.amazon.com, după ce anul trecut în top, pe primul loc, s-a clasat romanul erotic, „Cincizeci de umbre ale lui Grey“. Cel mai vândut titlu de la Editura Polirom este „Exerciţii de echilibru“, de Tudor Chirilă. La Humanitas, în topul vânzărilor s-au clasat „Sfârşitul Occidentului“, de Lucian Boia, şi „Parabolele lui Iisus“, de Andrei Pleşu.

Un interes constant pentru beletristică, istorie, SF-uri şi thirillere,cărţi universitare, manuale, acestea ar fi concluziile unui bilanţ editorial al anului 2013.

Pe plan internaţional, conform „Infernul“ lui Dan Brown după ce anul trecut în top, pe primul loc, s-a clasat romanul erotic, „Cincizeci de umbre ale lui Grey“.

Pe locul al treilea, în topul amazon.com, se află „Chemarea cucului“, de Robert Galbraith, pseudonimul lui J. K Rowlings.

Lucian Boia, succes cu Sfârşitul Occidentului“

Cele mai vândute titluri la Editura Polirom în 2013 sunt „Exerciţii de echilibru“, de Tudor Chirilă, cu texte de pe blogul artistului, „De veghe în lanul de secară“, de J.D. Salinger, „Supuse sau rebele. Două versiuni ale feminităţii“, de Aurora Liiceanu, „Viaţa lui Pi“, de Yann Martel şi „Cel care mă aşteaptă“, de Parinoush Saniee.

La Polirom, la categoria autori români, pe lângă cărţile lui Tudor Chirilă şi Aurorei Liiceanu, se află: „Sunt o babă comunistă“, de Dan Lungu, „Jurnalul fericirii“, de Nicolae Steinhardt ş„Toate bufniţele“, de Filip Florian.

Top 5 cele mai vâdute titluri Polirom în 2013, autori străini:„De veghe în lanul de secară“, de J.D. Salinger, „Viaţa lui Pi“, de Yann Martel, „Cel care mă aşteaptă“, de Parinoush Saniee, „Marele Gatsby“, de F.S. Fitzgerald şi „Lolita“, de Vladimir Nabokov.

La Humanitas, în topul vânzărilor s-a clasat „Sfârşitul Occidentului“, de Lucian Boia, „Parabolele lui Iisus“, de Andrei Pleşu, „O scurtă istorie a românilor ilustrată“, de Neagu Djuvara, ediţia aniversară a volumului „Nostalgia“,de Mircea Cărtărescu şi „Dragul meu turnător“, de Gabriel Liiceanu.

image

Coelho se vinde ca pâinea caldă

În topul celor mai vândute cărţi Humanitas din acest an se află şi „Cele mai frumoase povestiri din Biblie“, în traducerea din ebraică, aramaică şi greacă veche, realizată de Monica Broşteanu şi Francisca Băltăceanu, cu un cuvânt însoţitor de Andrei Pleşu şi ilustraţii de Mihail Coşuleţu.

La Humanitas Fiction, cel mai bine s-a vândut cartea lui Paulo Coelho , „Manuscrisul găsit la Accra“ (foto). În top, urmează „Caietul Mayei“, de Isabel Allende, „Orele îndepărtate“, de Kate Morton, „Obosit de viaţă, obosit de moarte“, de Mo Yan, şi „Limbajul florilor“, de Vannesa Diffenbaugh şi „Oscar şi Tanti Roz“, de Eric-Emmanuel Schmitt.

manuscrisul gasit la accra

Editura Curtea Veche încheie anul făcând bilanţul celor mai vândute titluri, printre care, pe primele trei poziţii, s-au numărat cunoscutele titluri de psihologie şi dezvoltare personală „Inteligenţa emoţională“, de Daniel Goleman (autor ce a fost în România în luna septembrie), „Puterea prezentului“, de Eckhart Tolle, „Cum să te bucuri de viaţă şi de slujbă“, de Dale Carnegie. Pe locul al patrulea în topul preferinţelor s-a plasat îndrăgitul roman „Scrisorar“, de Mihail Şişkin, autorul rus care a vizitat Bucureştiul la invitaţia editurii, în luna octombrie. Pe locul cinci s-a clasat volumul „Găteşte în 30 de minute cu Jamie“, de Jamie Oliver.

Succesul lui Suleyman

La Grupul Editorial Corint, cel mai bine s-au vândut sunt „Suleyman Magnificul si Sultana Hurrem“, de Erhan Afyoncu  ( peste 10.000 de exemplare vândute), „Atlas geografic şcolar“, de Octavian Mândruţ (peste 10.000 de exemplare vândute în editii succesive) şi „Sissi, împărăteasa Austriei“, de Jean Des Cars, în 9.000 de exemplare vândute.

La Corint Junior s-a căutat Seria Generală bestseller (Cei mai naşpa ani din viaţa mea, Salvaţi-mă de-aici, Eu, haios? Cel mai mare mincinos din lume, Cum am scapat cu viata de smecheri). Au fost peste 10.000 de exemplare vândute. S-au căutat şi manualele şcolare de la Corint Educaţional - cel mai mare producător de manuale şcolare şi si auxiliare in editii succesive (108 manuale aprobate de Ministerul Educaţiei Naţionale) .

Bestsellerurile sfarsitului de an la Corint: „Hurrem, marea iubire a lui Suleyman Magnificul“. de Erdem Sabih Anîlan,„CIA şi asasinarea celor doi Kennedy“, de Patrick Nolan, „Programat să ucidă“. de Ion Mihai Pacepa, „Supravieţuitorii/ „Monarhia la începutul secolului XXI“,  de Peter Conradi

 „Chemarea cucului“ (foto), de Robert Galbraith (pseudonimul lui J. K. Rowling), a fost unul dintre cele mai căutate romane de la Editura Trei anul acesta.

coperta chemarea cucului jk rowling

O carte extrem de apreciată de  cititorii români a fost „Prea multă fericire“, de Alice Munro, câştigătoarea Premiului Nobel 2013 (peste 1.500 de exemplare vândute). Cartea editată de Litera este o culegere de 10 povestiri care se strecoară în labirintul întunecos al sufletului uman, dezvăluind secrete interioare indescifrabile din exterior.

Ştefan Andrei, autorul cel mai vândut la „Adevărul“

Volumul Din frac în zeghe. Istoriile mele dintr-un pătrar de veac românesc“(memoriile lui Ştefan Andrei, fost ministru de Externe în anii ’80) a fost cel mai bine vândut de Editura Adevărul.

Pe locul secund se află cel de-al doilea volum din tripticul ,,Viaţa lui Ceauşescu“: ,,Fiul Poporului“. Autorii acestuia sunt patru istorici pasionaţi: Lavinia Betea (coordonator), Cristina Diac, Florin-Răzvan Mihai şi Ilarion Ţiu. De asemenea, de succes s-a bucurat şi DVD-ul Moartea Ceauşeştilor - Trei zile până la Crăciun“ (scenariul Grigore Cartianu, regia Radu Gabrea).

La Editura Nemira, una dintre cele mai căutate a fost trilogia „Jocurile Foamei“, de Suzanne Collins, fiind foarte căutate „Jocul lui Ender“, de Orson Scott Card şi „Almanahul Anticipaţia 2014“.

Editura Polirom

Exerciţii de echilibru, Tudor Chirilă (foto)

image

De veghe în lanul de secară, J.D. Salinger

Supuse sau rebele. Două versiuni ale feminităţii, Aurora Liiceanu

Viaţa lui Pi, Yann Martel

Cel care mă aşteaptă, Parinoush Saniee

Editura Humanitas

Sfârşitul Occidentului, de Lucian Boia

Parabolele lui Iisus, de Andrei Pleşu

 O scurtă istorie a românilor ilustrată, de Neagu Djuvara

Nostalgia (ediţie aniversară), de Mircea Cărtărescu

Dragul meu turnător, de Gabriel Liiceanu

Grupul Editorial Corint

Suleyman Magnificul şi Sultana Hurrem

 Atlas geografic şcolar, de Octavian Mândruţ

Sissi, împarateasa Austriei, de Jean Des Cars

Cei mai naşpa ani din viaţa mea

Manuale şcolare

Curtea veche

Inteligenţa emoţională, de Daniel Goleman

Puterea prezentului, de Eckhart Tolle

Cum să te bucuri de viaţă şi de slujbă, de Dale Carnegie

Scrisorar, de Mihail Şişkin

 Găteşte in 30 de minute cu Jamie, de Jamie Oliver

Cartea Românească 

Vieţile paralele, Florina Ilis

Troica amintirilor. Sub patru regi,  Gh. Jurgea-Negrileşti

Memorii în bocanci, Călin  Hentea

Caz închis, Stelian Ţurlea

O telenovelă socialistă, Doru Pop

Editura Humanitas Fiction

Manuscrisul găsit la Accra, de Paulo Coelho

Caietul Mayei, de Isabel Allende

Orele îndepărtate, de Kate Morton

Obosit de viaţă, obosit de moarte, de Mo Yan

Limbajul florilor, de Vannesa  Diffenbaugh şi Oscar şi Tanti Roz, de Eric-Emmanuel Schmitt 

Topul vânzărilor pe www.amazom.com

1.  „Infernul“ lui Dan Brown  (foto)

image

 2. „And the Mountains Echoed“, de  Khaled Hosseini

 3. „The Cuckoo’s Calling“/„Chemarea cucului“, de Robert Galbraith, pseudonimul lui J.K. Rowling 

4. „The Husband’s Secret“, de Liane Moriarty

 5. „Lean In: Women, Work, and the Will to Lead“, de Sheryl Sandberg

 6. „The Hit“, de David Baldacci

 7. „Sycamore Row“, de John Grisham

 8. „Entwined with You“, de Sylvia Day

 9. „Never Go Back“, de Lee Child

 10. „The Storyteller“, de Jodi Picoult

11. „Alex Cross, Run“, de James Patterson

 12. „Doctor Sleep“, de Stephen King

 13. „12th of Never“, de James Patterson:

 14. „Damaged: The Ferro Family“, de H.M. Ward

 15. „Killing Jesus: A History“, de Bill O’Reilly

 16. „Second Honeymoon“, de James Patterson:

17. „Whiskey Beach“. de Nora Roberts:

 18. „The Billionaire’s Obsession: The Complete Collection“, de J.S. Scott:

 19. „Surrender Your Love“, J.C. Reed

20. „Six Years“, de Harlan Coben

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri