Unde beau oamenii bere la micul dejun?

0
Publicat:

Multe locuri din lume au tradiții unice de dimineață. În Lyon, Franța, oamenii beau vin și servesc organe la 9 dimineața. În Van, Turcia, este obișnuit să te așezi la un mic dejun cu nouă farfurii. Și în Trang, Thailanda, nu este neobișnuit să te înghesui în sălile dim sum înainte de răsăritul soarelui. Cunoscut ca „Weißwurstfrühstück”, un mic dejun tradițional cu cârnați, covrigi și bere, ar putea fi cea mai „germană” masă. În Bavaria, o regiune a Germaniei cunoscută pentru îmbrăcămintea tradițională și pentru petrecerea Oktoberfest, acest obicei culinar reflectă bucuria de a trăi locală.

Cârnați albi bavarezi și bere. Un mic-dejun german Foto Shutterstock
Cârnați albi bavarezi și bere. Un mic-dejun german Foto Shutterstock

„Weißwurstfrühstück este mai mult decât o masă; este o scuză pentru o întâlnire informală când este prea târziu pentru cafea, dar prea devreme pentru prânz”, a spus Frauke Rothschuh de la biroul de turism din München, adăugând că oamenii se bucură de atmosferă și de berea.

Originile exacte ale Weißwürste – cârnați albi poșați din vițel, slănină, ceapă, pătrunjel și condimente – nu sunt clare. Cea mai populară poveste, însă, este că au fost inventați din întâmplare. În 1857, tânărul hangiu din München, Sepp Moser, a rămas fără carcasă de oaie pentru cârnații săi, așa că i-a folosit pe cei din carne de porc. Îngrijorat că s-ar putea sparge la prăjire, Moser a decis să-i gătească în apă, o tehnică ce a dat roade.

Astăzi sunt unul dintre cele mai cunoscute alimente bavareze și unul dintre primele lucruri pe care localnicii vă vor spune să le încercați. Micul dejun este consumat în statul sudic, în special în Oberbayern (Bavaria Superioară). „Este o masă pe care o asociez cu familia mea în mediul rural”, a spus pentru BBC Theresa Portenlänger, care conduce împreună cu frații ei pub-ul modern din München Xaver's .

Când a fost întrebată despre ideea de a bea bere dimineața, ea a spus: „Cred că mulți oameni de aici nu prea o văd ca pe ceva alcoolic – este aproape un aliment de bază, precum pâinea!”.

În mod tradițional, cârnații trebuie consumați înainte ca clopotele bisericii să sune de amiază.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite