Topul destinațiilor exotice rezervate deja pentru Crăciun și Revelion

0
Publicat:

Românii au reînceput să își achiziționeze vacanțele de Crăciun și Revelion așa cum procedau înainte de pandemie, multe vacanțe din iarna și primăvara lui 2024 fiind deja sold out.

Câteva căsuțe construite deasupra mării
Românii au reînceput să își achiziționeze vacanțele de Crăciun și Revelion

O analiză a dinamicii cererilor de vacante în anul 2023 arată că se păstrează apetența românilor pentru vacanțele de tip plajă, un produs de relaxare care rămâne în topul achizițiilor, mai ales că multe dintre destinațiile de acest tip sunt acum disponibile și pe platformele de rezervare 100% online: www.sejurexotic.ro si www.sejureuropa.ro

“În această vară, observăm o creștere a interesului pentru circuite de tip self drive, potrivite pentru destinații precum: Portugalia, Spania sau Scoția. Clienții noștri devin tot mai atașați de produsele de tip circuit cu însoțitor de grup ce reprezintă, conform spuselor acestora, cel mai relaxant și cuprinzator mod de a cunoaște o destinație. De asemenea, noutatea anului 2023 vine din faptul că vacanțele tip croazieră sunt tot mai solicitate, la fel și cele de tip Share a trip, un produs marca Eturia, care vin cu un buget mai mic prin împărțirea costurilor comune într-un grup de clienți format pentru o plecare. Vacanțele de tip Adventure ne-au surprins prin modul în care au fost adoptate de clienții noștri, dovadă că turistul roman începe să își dorească să experimenteze senzații noi. Pentru acest tip de vacanță, Namibia și Peru sunt printre cele mai căutate destinații,” declară Ana Maria Gherasim, Sales Manager Eturia.

Analizând însă dinamica solicitărilor de vacanțe observăm un fenomen și anume acela că românii au reînceput să își achiziționeze vacanțele așa cum procedau înainte de pandemie, au revenit la un comportament de achiziție cu rezervări de peste 6 luni în avans. Astfel, multe vacanțe din iarna și primavara lui 2024 sunt deja sold out. „Înregistrăm tot mai multe rezervări pentru vacanțele din toamnă, luna noiembrie, Crăciunul și Revelionul acestui an”, a adăugat ea.

Într-un top al căutarilor pentru această toamnă se remarcă: SUA, Mexic, Panama, Jamaica, Filipine, Thailanda, Kenya, Mauritius, Seychelles, Australia sau destinatii europene ca Madeira, Santorini sau Toscana.

Revenind la Revelion, românii au început deja să achiziționeze astfel un sejur charter în Zanzibar, 7 nopți, cu zbor inclus și regim de masă personalizat porneste de la 1890 euro de persoană pe această destinație.

Cerere cu 40% mai mare decât anul trecut

Luna iunie a anului 2023 a fost una dintre cele mai bune luni în materie de vânzări de vacanțe exotice, dar și europene. Interesul crescut arătat de turiștii români, pe tot parcursul acestui an, dar cu precădere de la debutul sezonului estival, ne determină să previzionăm o creștere, pentru urmatoarele luni, de 40% comparativ cu anul 2022. În materie de costuri, un pachet mediu, într-o destinatie exotică, începe de la 1500 euro/persoană și include avion, cazare minim 7 nopți cu regim de mese în funcție de hotel și destinație, transferuri locale, asigurare medicală, consultanță și linie de urgență 24/7, ” a adăugat Ana Maria Gherasim.

Promoția aniversară Eturia #Sweet16 a determinat un interes crescut pentru vacanțe în Italia- Sicilia, Sardinia, Toscana, Spania- continentală și insulele Tenerife, Palma de Mallorca, Portugalia continentală, dar și în insula Madeira, cât și în superbele insule grecești Creta, Santorini, Mykonos. Alte destinații unde românii au ales să își petreacă vacanțele în această perioadă a anului, au fost Franța, Scoția, Germania sau Cehia. Sejururile exotice rămân în continuare în top, iar printre destinațiile vedetă s-au remarcat: SUA, Indonezia, Cuba, Kenya, Tanzania și Seychelles.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite