Top 10 cele mai ieftine destinații din Europa. Pe ce loc se află România și prin ce s-a remarcat VIDEO

0
Publicat:

România s-a regăsit în 2023 în majoritatea topurilor celor mai accesibile / ieftine țări de vizitat din Europa. Mai multe surse au clasat țara noastră cu mult înaintea unor destinații extrem de vânate.

În alegerea acestor destinații turistice ieftine au fost urmărite pe lângă costurile accesibile, frumusețile naturale, arhitectura uimitoare și experiențele culturale pe care le oferă fiecare dintre aceste țări. Mai mult, alegerile incluse în topuri au fost comparate cu Thailanda la prețuri, dar și cu Spania, Grecia și Italia - la frumusețe. 

În multe clasamente ale unor ghiduri de travel destinate vieții în străinătate și / sau călătoriilor de nișă în jurul lumii, România se află chiar în partea superioară, ocupând un onorant loc doi, după țări precum Bulgaria sau Albania, spre exemplu.

Interesant de remarcat este poziționarea țării noastre, este cu mult înaintea unor destinații de top în turismul european și chiar mondial, precum Italia sau Portugalia, deși nu au doar prețurile au reprezentat unicul criteriu în alcătuirea ierarhiei. 

Am regăsit România atât în clasamentele europene cât și în cele internaționale, alături de renumite destinații exotice ale turismului mondial precum: Costa Rica, Malaezia, Belize, Grecia, Thailanda, Cambogia, Filipine, Mexic etc..

România în topul țărilor cele mai ieftine ca destinație de vacanță Colaj YouTube
România în topul țărilor cele mai ieftine ca destinație de vacanță Colaj YouTube

„Casa unor fascinante orașe medievale, uluitoare castele și superbe peisaje”

Într-unul dintre aceste clasamente de pe YouTube, „Top 10 affordable countries to visit in Europe”, se menționează faptul că România se află printre „cele mai accesibile (ieftine) locuri de vizitat de pe continent”.

„Este casa unor fascinante orașe medievale, uluitoare castele și superbe peisaje”, menționează creatoarea canalului „I am living abroad”, fără să nominalizeze care sunt acestea, dar amintește la capitolul destinație de vacanță de văzut în România câteva dintre orașele cele mai căutate de către turiștii străini: Sighișoara, Brașov și Sibiu.

Clipul care însoțește topul (primul video) surprinde imagini cu satul Charlottenburg (satul rotund din Timiș), orașul Sibiu, Biertan (cea mai mare și mai frumoasă biserică fortificată din Transilvania), dar și cu Transfăgărășan (cea mai cunoscută șosea peste hotare din România).

În privința prețurilor la mâncare, cazare și acomodare se menționează că acestea „sunt convenabile” ceea ce face ca țara noastră să fie „o opțiune extrem de prietenoasă cu bugetul” dintre aceste destinații din Europa.

Recomandate călătoriile cu trenul și plimbările cu bicicleta prin oraș sau pe munte

Canalul „PureTravelMoments” precizează că țara noastră este printre cele mai accesibile țări din Europa pentru străinii pasionați de natură și sălbăticie, interesați să dea ture prin Munții Carpați, ori să exploreze zona rurală.

„Chiar și o vizită la Brașov, la casa lui Dracula din secolul al XIV-lea – Castelul Bran – poate fi extrem de ieftină dacă alegi o excursie de o zi ori să călătorești cu trenul. Chiar dacă nu sunt în cea mai bună condiție, trenurile reprezintă o opțiune sigură și foarte rentabilă ca și costuri”, se precizează în vloggul de pe contul PureTravelMoments - Top cheapest countries to travel in Europe 2023”.

Acesta include printre cele mai frumoase locuri de vizitat din București Centrul Vechi, Piața Revoluției și Arcul de Triumf, unde nici nu e nevoie de un bilet de intrare. Iar pentru perioada cu temperaturi mai crescute, este recomandată închirierea unei biciclete - cel mai bun mijloc pentru a explora orașele mai mici, la fel ca tururile pe jos ce pleacă din centrul acestor localități.

Clipul aferent acestui top (video de mai sus) surprinde imagini cu obiective cunoscute din țara noastră precum Palatul Parlamentului și Castelul Peleș, dar și unele care nu par a fi din România.  

Țara în care berea costă un dolar și jumătate

Clasamentul prezentat de „WanderList” - Top 10 cheapest countries in Europe 2023 - budget travel 4K” (video atașat mai jos) - precizează care sunt țările din Europa în care poți să te bucuri de o vacanță cu buget redus -  cu mai puțin de 30 de dolari pe zi. Oferă chiar și o estimare necesară traiului de zi cu zi - între 24 și 35 de dolari, bugetul alocat mâncării fiind între 7 și 12 dolari, iar pentru cazare între 10 și 20 de dolari.

Și de această dată Bucureștiul este pomenit pentru arhitectura sa, dar și pentru bogăția de oferte privind viața de noapte pentru tineri.

Pe lângă cazarea ieftină - în cazul căreia au fost luate în considerare doar hostelurile și cazările la privați - se menționează că o masă poate costa până în cinci dolari, iar o bere doar un euro și jumătate.

Prin comparație, în Albania, cea care ocupă prima poziție în acest clasament, poți lua masa în schimbul a patru dolari, iar berea cu doar un dolar. 

Primul dintre topuri poziționează pe celelalte locuri: Ungaria, Polonia, Cehia, Portugalia, Estonia, Bosnia și Herțegovina, Croația și Slovacia.

Al doilea clasament continuă după România cu: Muntenegru. Portugalia, Slovenia, Ungaria, Slovacia, Polonia, Cehia și Italia.

În al treilea top, țara noastră este urmată de Bulgaria, Serbia, Bosnia - Herțegovina, Muntenegru, Polonia, Ungaria, Lituania și Croația.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite