Top 10 cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa FOTO / VIDEO

0
Publicat:

În perioada sărbătorilor de iarnă, orașele din întreaga lumea se întrec în decorațiuni cât mai frumoase și evenimente spectaculoase. Anul acesta puteți alege să vizitați și unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa, din top 10 cele mai bune astfel de târguri recomandate de publicația Travel Leisure 

Târgul de Crăciun din Strasbourg, Franța Foto: facebook/ Strasbourg Capitale de Noël
Târgul de Crăciun din Strasbourg, Franța Foto: facebook/ Strasbourg Capitale de Noël

Târgul de Crăciun Gendarmenmarkt: Berlin, Germania

Vă puteți minuna de luminile care strălucesc la aceast târg din capitala Germaniei, Berlin, de unde puteți cumpăra globuri din sticlă suflată, sculpturi în lemn și multe altele. Puteți merge la corturile încălzite pentru a încerca delicile bavareze. În noaptea de Revelion, puteți urmări spectacolul de artificii care răsună cu bucurie, vestind venirea noului an.

Târgul de Crăciun La Defense: Paris, Franța

Acest târg situat sub Grande Arche de la Defense, din Paris, cuprinde peste 350 de cabane și mii de metri pătrați de decorațiuni. După o zi lungă de cumpărături, pueteți merge mai departe și să vă răsfățați cu sortimentele de brânză franțuzească, ciocolată sau vin fiert de la tarabele special amenajate.

Târgul de Crăciun din Strasbourg: Strasbourg, Franța

Kilometri de lumini strălucesc de-a lungul râului Rin, iar târgul de Crăciun din acest oraș datează încă din anul 1570. Aici puteți cumpăra jucării din lemn și lumânări din sticlă suflată de la cele peste 300 de tarabe, unde e imposibil să nu găsiți suvenirul perfect. După cumpărături, puteți încerca niște bredele alsaciene (prăjituri mici tradiționale) sau foie gras, făcut în bucătăria franceză adevărată.

Winter Wonderland in Hyde Park: Londra, Anglia

Puteți savura ciocolată caldă acoperită cu marshmallows sau vin fiert în Hyde Park Winter Wonderland din Londra, în timp ce vă faceți vă alegeți cadourile pentru cei dragi, ornamentele pentru brad, sau mâncăruri gourmet. După o terapie de cumpărături, puteți merge la patinaj sau să vă dați în montagnes russes (rollercoaster) înainte de a-l întâlni pe Moș Crăciun.

Târgul de Crăciun din Edinburgh: Edinburgh, Scoția

Încărcați-vă cu dulciuri, cum ar fi prăjiturile cu scorțișoară și zahăr și vata de zahăr la această sărbătoare veselă din capitala scoțiană Edinburgh, în timp ce vă puteți achiziționa deosebitele suporturi de lumânări din lemn sculptate manual sau ornamentele tradiționale confecționate din tartan. Mai târziu, puteți petrece câteva ore în Santa Land, în grădinile West Princes Street.

Târgurile de Crăciun din Salzburg: Salzburg, Austria

Aceste târguri istorice care se desfășoară în mai multe locuri din oraș, datează încă din secolul al XV-lea și transformă poalele Cetății Hohensalzburg și zona de lângă Catedrala din Salzburg într-un tărâm al minunilor, cu peste 95 de expozanți diferite. Aici puteți simți mirosul de castane fierbinți și de vin fiert în timp ce vizitați fermecătoarele târguri ale orașului.

Târgul de Crăciun Plaza Mayor: Madrid, Spania

De la acest târg situat în centrul Madridului, puteți cumpăra figurine tradiționale Belén (figurine mici ce prezintă scena Nașterii lui Iisus), precum și alte ornamente deosebite cu care să vă decorați casa. În timp ce sunteți acolo, bucurați-vă de istoria acestui târg, care datează de când regele Filip al II-lea s-a mutat la Madrid.

Mercatini di Natale: Milano, Italia

Vă puteți plimba pe lângă magnifica catedrală Duomo, în stil gotic, cu o băutură caldă în mână, și să trageți cu ochiul și la tarabele fermecătoare și colibele mici amenajate în rânduri lungi la Mercatini di Natale, un târg de Crăciun organizat în fiecare an în Piazza del Duomo din Milano. Aici puteți cumpăra brânzeturi italiene și suveniruri de Crăciun în timp ce vă inspirați din spiritul orașului - modalitatea perfectă de a încheia o zi de vizitare a obiectivelor turistice din zonă.

Târgurile de Crăciun din Basel: Basel, Elveția

Târgurile de Crăciun din Basel au loc în fiecare an în centrul orașului istoric, unde sunt amenajate 155 de cabane din lemn, între Barfüsserplatz și Münsterplatz. Aici puteți găsi de la vafe, vin fiert și cârnați la grătar până la raclette elvețiană (un fel de mancare tradional din Elvetia) și Basler Läckerli în stil Basel (un fel de pâine condimentată), până la diverse sortimente de turtă dulce. Puteți cumpăra ornamente de Crăciun pictate manual, jucării și bijuterii lucrate manual și prăjituri cu aromă de anason. Nu uitați să gustați niște feuerzangenbowle, o băutură tradițională germană care presupune arderea unei pâine de zahăr îmbibată cu rom și topită în vin fiert.

Het Amsterdamse Winterparadijs: Amsterdam, Olanda

Acest târg „paradis de iarnă” din Amsterdam este un vis pentru sporturi și divertisment, cu spirit de Crăciun și delicatese de sezon, aflate în interiorul târgului.  Aici vă puteți juca curling sau să vă bateți cu bulgări de zăpadă. Mai târziu, vă pueți încălzi  pregătindu-vă marshmallows la foc sau mergând la cinematograful de iarnă pentru un film nostalgic de Crăciun.

Și dacă un aveți în plan un sejur în afara granițelor, puteți face un tur al târgurilor de Crăciun din România. Aici poți vedea care sunt cele mai frumoase târguri de Crăciun

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite