Târgul de Crăciun de la Sibiu, catalogat „cel mai magic din România”. Ce oferă vizitatorilor și la ce prețuri FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De 15 ani, Târgul de Crăciun de la Sibiu face senzație. A fost iInaugurat la 11 noiembrie și va fi deschis până pe 2 ianuarie 2023. Ediția din acest an este cea mai mare de până acum, cu peste 120 de expozanți.

Târgul de Crăciun de la Sibiu 2022 imagine cu roata panoramică și restul evenimentului
Târgul de Crăciun de la Sibiu 2022 Foto Arhiva evenimentului

Conform Big 7 Travel – portal de turism global citat de Forbes, și în acest an Târgul de Crăciun de la Sibiu se află printre primele 10 cele mai frumoase evenimente de acest gen din lume, fiind catalogat drept „cel mai magic târg de Crăciun din România”.

Printre noutățile acestui an se numără proiecțiile luminoase care împodobesc fiecare clădire din Piața Mare, tunelul luminos prin care se intră în atmosfera de sărbătoare și platforma panoramică de pe care se poate admira târgul în toată splendoarea lui.

Toate atrag vizitatorii în lumea de basm creată de decorațiuni și miresmele de brad, portocale, vin fiert și scorțișoară, turtă dulce și castane prăjite.

Pe lângă nelipsitul trenuleț turistic, carusel, roata panoramică înaltă de 22 de metri, construită special pentru Târgul de Crăciun Sibiu, locurile speciale pentru a imortaliza momentele frumoase, Atelierul lui Moș Crăciun, patinoarul în aer liber de 600 mp cu o capacitate de 300 de persoane, sau parcul de distracții pentru copii, un brad înalt de 24 de metri împodobit cu 5.000 de globuri și instalații încântă privirea alături de ghirlandele luminoase și colindătorii care cântă live.

La capitolul suveniruri, Sibiul face senzație cu globurile sale sau cănile personalizate cu tot felul de personaje în relief (vezi galeria foto). Ediția din acest an a reușit să adune în premieră peste 120 de expozanți din toată țara.

Prețuri la atracții turistice

Sibiul a fost primul oraș cu târg de Crăciun amenajat frumos și toate orașele României s-au inspirat de aici.

Târgul de Crăciun se află chiar în centrul Sibiului, mai exact în Piața Sfatului, fiind deschis în fiecare zi, între orele 11:00 – 22:00. Intrarea la târg este gratuită.

Autoritățile s-au gândit la nenumărate locuri de parcare la doi pași de zona centrală: Cazarma 90, zona Coposu, parcarea de la Teatru, parcarea de la Gară, străzile din Orașul de Jos etc.

Localnicii consideră însă că prețurile sunt prea mari și că ele sunt destinate mai degrabă turiștilor.

Principala atracție a târgului - roata panoramică – înaltă de 22 de metri, construită special pentru Târgul de la Sibiu, oferă o priveliște de neuitat asupra Pieței Mari. Din acest motiv doritorii stau la cozi și peste o oră, pentru a avea parte de o experiență pentru care plătesc 30 lei/două rotații complete. Doar copiii sub 3 ani au gratuitate.

O călătorie cu trenulețul de trei minute sau o aventură în caruselul costă 15 lei, iar patinoarul de 600 metri pătraţi are o capacitate de 300 de persoane fiind deschis zilnic, cu echipament care se poate închiria.

Distracție pentru cei mici în căsuțele lui Moș Crăciun

Atelierul lui Moș Crăciun, de lângă brad, este dedicat activităților pentru copii cu vârste cuprinse între 5 și 9 ani, care se pot lăuda la final cu ce au făcut, diplome de „calificare” și o fotografie de grup, contra a 30 de lei/participant.

Participarea are loc pe bază de rezervare, fiecare atelier având minim 15 participanți, cu excepția zilelor de weekend când nu mai este nevoie de o programare în prealabil.

Aici micuții au învățat până acum să creeze lumânări, să decoreze și să picteze turtă dulce, dar și să prepare biscuiți, iar în săptămânile următoare se vor derula atelierele de pictat globuri de sticlă și de creat felicitări de Crăciun prin metode străvechi, dar și de creat diverse decorațiuni cu ajutorul pieselor termoadezive.

Suveniruri și mâncare

Nu lipsesc de la târgul din acest an nici deliciile culinare de la desert, de tip turtă dulce (10 – 15 lei), ciocolata de casă (8 lei/100 gr.), choco kebab și crepes între 20 și 25 lei, acadea – 5-12 lei, bomboane vrac de la 9 lei/100 gr., la tot felul de mâncăruri gătite, mezeluri locale și bunătăți maghiare ori burgeri din carne de vită Angus și preparate de tip fast food (8 – 22 de lei), bavarez XXL – 35 de lei, celebrii cartofi pe băț, întâlniți în mai toate târgurile - „Tornado Chips - 10 lei/300 gr., vin fiert – 10-12 lei, ceai cald – de la 5 lei sau castanele prăjite și nelipsiții Kürtőskalács.  

Pe lângă chinezării, există și suveniruri inedite: produse personalizate, precum cănile termosensibile sau cu tot felul de personaje în relief (40 - 80 de lei), decorațiuni de Crăciun hand-made, globuri  cu surprize în interior - prețul ornamentelor de Crăciun pornește de la 15 lei, piese de îmbrăcăminte tricotate, lumânări decorative sau obiecte de ceramică locală de la 30 de lei.

Pentru o fotografie cu Moș Crăciun, într-un cadru de vis, prețurile variază între 15 și 40 de lei, în funcție de dimensiune și de suport.

Alte obiective turistice în județul Sibiu

Există nenumărate obiective turistice deosebite în oraș care de asemenea pot fi vizitate cu acest prilej, dar și multe atracții în județul Sibiu, de la Povestea Calendarului și Castelul de Lut Valea Zânelor din Porumbacu de Jos, la Grădinile Palatului Brukenthal în Avrig, ori Ferma de cerbi și ciute din Avrig, Casa răsturnată din Brambura Park de pe Valea Avrigului, Transfăgărășan – porțiunea până la Bâlea Lac, Mănăstirea Rupestră de la Șinca Veche, Abația Cisterciană de la Cârța etc.

Se estimează că în acest an Târgul de Crăciun de la Sibiu se va bucura de participarea a peste 400.000 de oameni, popularitatea pe TikTok fiind deja aproape dublă (aproximativ 800.000 de afișări).

În topul celor de la Big 7 Travel se mai află: Târgul Winter Wonders din Bruxelles - Belgia, Gendarmenmarkt din Berlin – Germania, Christkindlmarket de inspirație bavareză din Chicago – SUA, precum și târgurile din Birmingham - Marea Britanie, Viena – Austria, Dresda - Germania, Cracovia - Polonia, Galway – Irlanda și Zagreb – Croația.

Pentru a îi ajuta pe vizitatori, organizatorii târgului de Crăciun din Sibiu au realizat o hartă în care se află toate atracțiile specifice de sărbători, astfel încât experiența să fie unică și relaxată.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite