VIDEO Un avion al companiei British Airways a aterizat de urgenţă pe Heathrow. Două piste de pe cel mai mare aeroport european au fost închise

0
Publicat:
Ultima actualizare:
aterizare urgenta captura sky news

Un avion aparţinând companiei British Airways a fost nevoit să efectueze vineri o aterizare de urgenţă pe Aeroportul Heathrow, cel mai mare aeroport din Europa, fără ca cineva să fie rănit. Două piste de pe aeroportul londonez au fost închise temporar şi mai multe zboruri au fost decalate, relatează AFP, BBC şi Sky News.

Potrivit BBC, avionul a trebuit să aterizeze de urgenţă după ce pilotul a văzut un fum negru ieşind de la unul dintre motoare. Martori oculari au relatat pentru televiziunea din Anglia că au văzut flăcări ieşind din motor. Avionul Airbus A319 a companiei britanice aeriene ar fi putut intra într-un stol de păsări, relatează Sky News.

„Zborul BA762, de la Heathrow către Oslo, s-a întors la Heathrow după o aterizare de urgenţă din cauza unei probleme tehnice", se arată într-un comunicat al British Airways.

„Incidentul a implicat un avion. Toată lumea a fost evacuată fără probleme", a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a Aeroportului Heathrow, cel mai important aeroport din lume în privinţa traficului internaţional de pasageri. Incidentul s-a produs în jurul orei 09.00 GMT (ora 11.00, ora României).

Cei 75 de pasageri aflaţi la bordul aeronavei, dar şi membrii echipajului de zbor, au fost evacuaţi cu ajutorul unor tobogane gomflabile, plasate la ieşirile de urgenţă ale avionului. Potrivit Serviciului de Ambulanţă din Londra, trei persoane au primit îngrijiri, însă aveau răni superficiale.

Pompierii au intervenit pentru „un incendiu la un aparat”, au precizat ei. „Potrivit informaţiilor noastre, focul a fost stins", au adăugat aceştia.

În urma incidentului, cele două piste ale Aeroportului Heathrow au fost închise temporar, după care una a fost redeschisă rapid.

Aeroportul Heathrow a anunţat că 23 de zboruri au fost decalate din cauza aterizării forţate a aeronavei British Airways şi a sfătuit călătorii să contacteze companiile de zbor pentru a vedea dacă zborul lor are vreo întârziere. Reprezentanţii aeroportului londonez au spus că se aşteaptă la întârzieri de până la o oră.

Incidentul, despre care poliţia metropolitană din Londra a spus că nu este de natură teroristă, va fi investigat de către Departamentul de Investigaţii a Accidentelor Aeriene.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite