Poartă lenjerie roz şi ieşi cu valiza în stradă de Revelion: superstiţii ca să-ţi meargă bine în 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiecare colţ al globului are propriile tradiţii neobişnuite în seara de Anul Nou, stereotipuri după care oamenii se ghidează cu încredere, convinşi fiind de veridicitatea lor. Dacă argentinienii poartă lenjerie roz pentru a avea noroc în dragoste, locuitorii din Columbia, la 12 noaptea, înconjoară blocul cu o valiză după ei.

Editorii site-ului buzzfeed.com au realizat o listă cu cele mai bizare credinţe existente pe mapamond, obiceiuri care ar aduce norocul sau, din contră, ghinionul celor care le nesocotesc.

În ţările sud-americane, oamenii portă chiloţi roz la miezul nopţii, ca să-şi găsească jumătatea în noul an. În plus, la 12 noaptea fix, argentinienii se strâng de mâini şi-şi ridică piciorul drept, pentru ca anul ce vine să-i prindă mobilizaţi şi siguri pe hotărârile luate.

De Revelion, brazilienii se îmbracă în alb, ca să alunge spiritele rele şi fac şapte sărituri în noaptea dintre ani, una pentru fiecare zi a săptămânii. Alţii o sărbătoresc pe Lemanja, zeiţa mării şi a fertilităţii, şi merg pe plaja Copacabana pentru a-i aduce buchete de flori drept ofrande. Potrivit legendei, dacă plantele aruncate în mare sunt luate de valuri, atunci Lemanja le-a acceptat şi oamenii vor avea un an bogat.

image

În Marea Britanie, tradiţia spune că cei care vor să aibă noroc în Noul An trebuie să urmărească show-ul de muzică televizat Hootenanny, al cărui moderator este artistul Jools Holland.

În timp ce brazilienii închină jertfe zeităţilor, locuitorii din Chile înghit o lingură cu linte la mizeul nopţii, obicei care ar trebui să le umple buzunarele cu bani în anul ce vine. Alţii, mai cu frică de Dumnezeu, îşi mătură podelele la 12 noaptea, ca să alunge spiritele rele.

image

În Columbia, cei care doresc să călătorească tot anul trebuie să iasă din casă şi să alerge de jur împrejurul blocului, la 12 noaptea fix, cu o valiză în mână.

image

Scoţienii cred că prima persoană care va intra în casă de Anul Nou va aduce fie noroc, fie ghinion. De regulă, oaspetele sosit după 12 vine cu daruri pentru gazdă, fiecare dintre lucrurile aduse având o anumită semnificaţie. Pâinea, sarea, whisky-ul, monedele şi cărbunii aduse cadou simbolizează prosperitate financiară, armonie şi voie bună în viitor.   

image

Un obicei spaniol de Anul Nou este să mănânci câte o boabă de strugure la fiecare din cele 12 bătăi la ceasului care vestesc trecerea în noul an, acestea reprezentând dorinţe pentru fiecare lună a anului următor. De asemenea, pentru mirese, noaptea de Anul Nou reprezintă ocazia de a-şi strecura verigheta în cupa de şampanie şi de a ciocni.

image

În Noua Zeelandă, de Revelion, oamenii ies în stradă şi lovesc tigăile cu linguri. Zgomotul ar trebui să alunge necazurile din casă.

image

Ruşii îşi scriu pe hartie dorinţele, ard hartia, iar cenuşa o presară într-un pahar de  şampanie, pe care îl beau la miezul nopţii. După ora 12,  oamenii deschid uşile şi ferestrele pentru ca noul an să intre în casă.   

CălătoriiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite