Articol publicitar

Insulele Capului Verde, o vacanţă exotică deosebită!(P)

0
0
Insulele
Capului Verde, o vacanţă exotică deosebită!
Insulele Capului Verde, o vacanţă exotică deosebită!

"Cabo Verde" este o ţară insulară, un arhipelag localizat în Oceanul Atlantic, la 570 de kilometri de coasta de vest a Africii.

Despre Capul Verde

"Cabo Verde" este o ţară insulară, un arhipelag localizat în Oceanul Atlantic, la 570 de km de coasta de vest a Africii. Insulele sunt de origine vulcanică şi nu sunt foarte verzi (în ciuda numelui), însa tradiţiile şi cultura, plajele superbe, oamenii frumoşi şi muzica de calitate au făcut din Capul Verde o destinaţie exotică pe gustul turiştilor din lumea întreaga, care îşi doresc o escapadă deosebită.  
 

Insulele Capul Verde au fost descoperite şi colonizate de portughezi în secolul al 15-lea, devenind treptat o locaţie importantă pentru comerţul cu sclavi, datorită poziţiei lor. De-a lungul timpului, insulele au fost atacate de piraţi, iar în secolul al 19-lea au trecut printr-o gravă criza economică. Abia în anul 1975 Insulele Cap Verde şi-au câstigat independenţa.

Populaţia de pe insule este de 500.000 de locuitori, cei mai multi trăind în capitala Praia. Din anul 2007, insulele au început sa se dezvolte, explorând turismul, s-au făcut multe investiţii internaţionale, iar clima, cultura şi muzica atrag anual milioane de călători.

Localnicii din Capul Verde sunt pasionaţi de fotbal, dar mai ales de muzică. Aceasta are influenţe portugheze, caraibiene, africane şi braziliene. Muzica lor specifică se numeşte morna şi coladeira. Cesaria Evora s-a născut în Cabo Verde, iar cântecele sale au făcut înconjurul lumii. Printre alţi artisti născuţi aici se numără: Horace Silver, Lura şi Paul Pena.

Clima în insule este tropicală, cu temperaturi cuprinse între 20 şi 29 de grade pe tot parcursul anului. Ploile sunt rare, iar apropierea de Africa şi orginile vulcanice fac din Capul Verde o zonă aridă, dar plăcută pentru turişti.

Iată care sunt principalele atracţii din Capul Verde:

- priveşte păsările exotice africane, specii rare care trăiesc doar în Capul Verde

- încearcă romul tradiţional, numit grog, produs în Santo Antao

- plimbă-te prin Cidade Velha în Santiago, primul stabiliment european la tropice, care este inclus pe lista UNESCO World Heritage

- vizitează Fortaleza Real de Sao Filipe, de unde ai un view spectaculos asupra oceanului

- danseaza desculţ pe nisip după muzica localnicilor

- fă scuba diving

- ascultă muzica la Sao Vicente, dansează pe ritmuri de samba, morna sau tango

- bronzează-te pe plaja neagra Sao Nicolau

- fă surf, Cap Verde fiind locaţia cu cele mai bune valuri din lume

- priveşte apusurile africane pe Sal Island.Vacanţa în Insulele Capului Verde

TUI TravelCenter îţi recomandă Cabo Verde pentru o vacanţă de vis.

Vila Verde Resort 4*, Santa Maria - Sal

Hotelul de 4 stele este situat pe insula Sal, la 300 m depărtare de plajă şi 15 minute de mers cu maşina de aeroport, este în stil modern, este elegant şi primitor. În plus, Vila Verde dispune de piscine exterioare, terenuri de tenis, grădina botanica şi parcare.

TUI TravelCenter mai are câteva oferte excelente pentru Insulele Capului Verde! Află care sunt acestea aici!

Ofertele sunt valabile în limita locurilor disponibile. Mai multe recomandări pe http://www.tui-travelcenter.ro.
 

Mai multe - Călătorii

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite