Crăciun și Revelion la Poiana Brașov, de cinci ori mai scump decât în Thailanda. „Cum să merg acolo?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vacanța un hotel din Poiana Brașov, de Crăciun și Revelion, a ajuns să coste de cinci ori mai mult decât în Thailanda sau Miami.

Thailanda atrage ca un magnet turiști din toată lumea. FOTO Pixabay
Thailanda atrage ca un magnet turiști din toată lumea. FOTO Pixabay

Românii care vor să-și petreacă sărbătorile de iarnă în stațiunile montane românești trebuie să bage adânc mâna în buzunar. Există hoteluri în Poiana Brașov care pentru o vacanță de 10 zile, care acoperă Crăciunul și Revelionul, au tarife între 8.500 de euro și 10.000 de euro. Observația îi aparține unei tinere care a ezitat inițial între a-și petrece vacanța de iarnă la Poiana Brașov sau să opteze pentru o destinație exotică. Date fiind prețurile, a ales fără să clipească.

Inițial, ea a căutat oferte și pentru alte perioade, dar a dat înapoi după ce a văzut că existau hoteluri de 3 stele care percepeau pentru o singură noapte de cazare 4.525 lei. Spre comparație, în Austria a găsit oferte, la Innsbruck, începând de la 2.500 de lei, tot la hotel de trei stele, dar pentru nu mai puțin de șapte nopți, în timp ce în Bulgaria se găseau oferte la Bansko, pentru o săptămână, pornind de la 850 de lei.

„Caut pe Booking o cameră pentru o seară, la Poiana Brașov. Și ce îmi văd ochii? Prețul pentru o cameră la un hotel de 3 stele a ajuns să coste 4.525 de lei pentru o noapte. O singură noapte de cazare, 27 spre 28 decembrie! Ei bine, de banii ăștia mă duc liniștită în Austria, la Innsbruck, și îmi mai rămân să merg o săptămână la bulgari și să iau cadouri de Crăciun. Sau stau o lună la bulgari”, a spus tânăra.

A revenit ulterior cu o căutare pe Booking pentru perioada Crăciun - Revelion, 10 zile, iar surprizele s-au ținut lanț.

image
image

Am găsit și oferte de 10.000 de euro la un hotel de 3 stele, dar și de 8.500 de euro, la 4 stele! Eu nu fur, nu mă prostituez, nu sunt nici în politică și nu am nici afaceri, ci lucrez pe salariul mediu. Așa avea nevoie de 10 salarii, fără să mai mănânc, plătesc chirie, utilități și alte cele, doar ca să merg la noi la munte de sărbători. Apoi, vin cei de la HoReCa, mai ales hotelierii, și se plâng că nu au clienți, se plâng ce greu le este. Păi cum să nu le fie greu când pun asemenea prețuri și alungă potențialii turiști?”, a mai spus tânăra. 

Până la urmă, ea a ales o vacanță în Thailanda, unde pentru 10 zile de sejur complet, în aceeași perioadă, de Crăciun și Revelion, plătește de cinci ori mai puțin.

image
image

Am găsit oferte în Thailanda, la hoteluri de 5 stele, sub 2.000 de euro. Soare, servicii de calitate, inclus transportul, inclus totul de la a la z. Spuneți-mi, domnilor hotelieri, ar fi trebuit să vă dau vouă de cinci ori mai mulți bani pentru ce, la trei stele? Și aștept și politicienii care vin să ne certe că nu suntem patrioți, că nu ne facem concediile în România și nu cumpărăm produse românești, să vină să ne explice cu ce bani să facem asta”, a încheiat ea.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite